sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3975
  • Euro 34.7957
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4004.1

İran'dan Suudi Arabistan'ın suikast planlarına yanıt

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suudi Arabistan'ın İranlı yetkililere yönelik suikast planlarından haberdar olduklarını söyledi.

İran'dan Suudi Arabistan'ın suikast planlarına yanıt
  • 13 Kasım 2018, Salı 14:00

ANKARA (AA) Londra merkezli El Arabi elCedid gazetesine özel mülakat veren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin izlediği bölgesel siyaset, komşularıyla ilişkiler ve ABD yaptırımlarının etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

New York Times gazetesinde yer alan, Suudi Arabistanın, Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymaninin de aralarında bulunduğu İranlı isimlere yönelik suikast planlarıyla ilgili iddiaların sorulması üzerine Zarif, Bu konuda elimizde güvenilir bilgiler bulunuyor. yanıtını verdi.

Suudi Arabistanın son yıllarda İrandaki terör örgütlerini desteklediğini söyleyen Zarif, Riyad, savaşı İranın içlerine taşıyacağını daha önce açıkça ilan etmişti. Bunun ardından, terör örgütü DEAŞın meclis saldırısına ve terör gruplarının ülkemizin doğusundaki etkinliğini artırdığına şahit olduk. dedi.

Suudi Arabistanın terör politikasının yeni olmadığını ve bu konuda istihbari bilgilere sahip olduklarını aktaran Zarif, İrana darbe vurmak için aşırı grupları destekleyen Suudi Arabistandır. New York Times gazetesinin yazdığı konu Suudi Arabistanın bize karşı eylemlerinin küçük bir kısmı. Umarım diğerleri Riyadın yaptıkları hakkında gözlerini açarlar. diye konuştu.

Türkiye, Kaşıkçı soruşturmasını ciddiyetle sürdürüyor

Suudi Arabistanın Katarı kuşatmaya aldığını, Yemeni bombaladığını ve Lübnan Başbakanı Saad Haririyi gözaltında tuttuğunu söyleyen Zarif, şunları kaydetti:

Bunun yanı sıra gazeteci Cemal Kaşıkçı, Riyad tarafından öldürüldü. Türkiye şu anda bu cinayetin soruşturmasını ciddiyetle sürdürüyor.

Türkiye ile stratejik ilişkilere sahibiz

Türkiye ile İran arasındaki ilişkiler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Zarif, bazı görüş farklılıklarına rağmen Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını belirterek, şunları söyledi:

Türkiye ile çok iyi stratejik ilişkilere sahibiz ancak bu her konuda anlaştığımız anlamına gelmiyor. Suriyedeki bazı meselelerde görüş ayrılıklarımız var. Bunları azalttık ve teröristlerin herkese zarar verdiği sonucuna ulaştık. ABDnin bazı gruplara desteğinin Suriyenin toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini biliyoruz. İran ve Türkiye, Irakın kuzeyindeki referandumu kabul etmedi. Suriyede de benzer senaryolara karşı birlikte mücadele ediyor. Biz etkili ülkeler olarak Suriyelilerin geleceğini kolaylaştırmak için diyalog masasına oturmalarını sağlamalıyız.

Avrupa hiçbir bedel ödemeden kazanımlarını korumaya çalışıyor

ABDnin tek taraflı yaptırımlarına da değinen Zarif, yaptırımların ülke ekonomisini etkilediğini ancak Tahranın izlediği siyasete etkisi olmayacağını ifade etti.

Avrupa ülkelerinin ABDnin çekildiği nükleer anlaşmayı korumak için siyasi çaba gösterdiğini ancak bunların yeterli olmadığını belirten Zarif, Avrupalıların ekonomik bedel ödeyerek siyasi taahhütlerini yerine getirmeye hazır olmadıklarını biliyoruz. Avrupa hiçbir bedel ödemeden kazanımlarını korumaya çalışıyor. ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet Dursun,Sümeyye Özer

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık