sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2621
  • Euro 34.6632
  • GR ALTIN 2411.4
  • ÇEYREK 3964.4

İrandan İsraile istihbarat suçlaması

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail’in istihbarat teşkilatı Mossadı İranın dünya ile ilişkilerine zarar vermek için sahte bayrak operasyonları yürütmekle suçladı.

İrandan İsraile istihbarat suçlaması
  • 01 Kasım 2018, Perşembe 13:12

ANKARA (AA) İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail’in istihbarat teşkilatı Mossadı, İranın dünya ile ilişkilerine zarar vermek, kamuoyunu yönlendirmek ve aldatmak için düzenlenen sahte bayrak operasyonlarını yürütmekle suçladı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mossadın sapık ve inatçı bir şekilde sahte bayrak operasyonlarını sürdürmesi sadece bizim dünya ile yapıcı ilişkiler konusundaki kararlılığımızı güçlendirir. ifadelerini kullandı.

Komşularımızla sağlam ilişkiler önceliğimizdir

Açıklamasının devamında, Türkiye, Azerbaycan ve İran arasındaki üçlü toplantıya ve Pakistan ziyaretine işaret eden Zarif, Komşularımızla sağlam ilişkiler önceliğimizdir. mesajını paylaştı.

Öte yandan İsrail radyosu KAN, İran istihbaratı tarafından Danimarkadaki Ahvazın Kurtuluşu için Arap Mücadelesi Hareketi (ASMLA) üyelerine karşı planlandığı iddia edilen suikast girişimiyle ilgili istihbaratın Danimarkaya Mossad tarafından verildiğini duyurdu.

Danimarka Polis İstihbarat Kurumu, İran istihbaratının, ASMLA üyelerine suikast planladığını ve bu kapsamda yürütülen operasyonda İran asıllı Norveç vatandaşı bir kişinin 21 Ekimde İsveçin Göteborg kentinde tutuklandığını açıklamıştı.

İyi ilişkileri bozmak isteyen düşmanın bir komplosu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ise salı günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Danimarkadaki suikast iddialarını reddederek, bunun İran ile Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin gelişmekte olan iyi ilişkilerini bozmak isteyen düşmanın bir komplosu olduğunu savunmuştu.

İranın güneydoğusundaki Ahvaz kentinde, 22 Eylülde, 25 kişinin hayatını kaybettiği askeri törene düzenlenen saldırının sorumluluğunu ASMLAnın bir kolu olan Ahvaz Ulusal Direnişi adlı örgüt üstlenmişti.

ASMLAnın kurucusu Ahmed Mola Nissi de 8 Kasım 2017de Hollandanın Lahey kentinde evinin önünde silahla vurularak öldürülmüştü.

Sahte bayrak, olarak adlandırılan yanıltma harekatları, istihbarat örgütlerinin halkı kışkırtmak ya da yönlendirmek amaçlı kendi yaptıkları bazı olayları hedefteki kişiler yürütüyor gibi göstererek kamuoyunu aldatmak için tasarladıkları gizli operasyonlardır.

Muhabir: Ahmet Dursun

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık