sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2234
  • Euro 34.9331
  • GR ALTIN 2444.4
  • ÇEYREK 4028.2

İngiltere Başbakanı May: Brexit anlaşması Noelden önce oylanacak

İngiltere Başbakanı May, İngiliz Parlamentosu Brexit anlaşmasını Noelden (25 Aralık) önce oylayacak. dedi.

İngiltere Başbakanı May: Brexit anlaşması Noelden önce oylanacak
  • 25 Kasım 2018, Pazar 17:00

BRÜKSEL

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brükseldeki AB Liderler Zirvesinin ardından basına yaptığı açıklamada, uzun ve zorlu bir sürecin sonuna geldiklerini, şu ana kadar Brüksel ile anlaşmaya varılması konusunda umutsuzluk yaymayı reddettiğini söyledi.

AB liderleri Brexit anlaşmasını onayladı

Bundan sonraki süreçte İngiliz halkına anlaşmanın ne anlama geldiğini anlatacağını belirten May, şunları kaydetti:

Anlaşma, ilk olarak sınırların kontrolü anlamına geliyor. Böylece serbest dolaşıma son vereceğiz. İkinci olarak anlaşma, paramızın kontrolü anlamına geliyor. ABye artık yüklü miktarda ödeme yapmak zorunda olmayacağız. Paramız İngilterenin öncelikleri doğrultusunda harcanacak. Üçüncü olarak da artık Avrupa Adalet Divanının hükmüne tabi olmayacağız.

May, tüm bunların İngilterenin çıkarına olduğuna dikkati çekerek, ülkesinin ABnin ortak tarım ve balıkçılık politikalarından da bağımsız olacağını bildirdi.

Anlaşma İngilteredeki AB vatandaşlarının da menfaatlerini koruyor

May, İngilterenin ABden ayrılacak olmasından dolayı üzüntü duymuyorum. değerlendirmesinde bulundu.

Anlaşmanın İngilteredeki AB vatandaşlarının da menfaatlerini koruduğuna değinen May, Brexit mutabakatının AB ile güvenlik iş birliğini artıracağını vurguladı.

May, Kuzey İrlanda ve İrlanda arasında fiziki bir sınır uygulanmayacak. Bu anlaşma arasında Cebelitarıkın da olduğu tüm Birleşik Krallık ailesini kapsayacak. dedi.

Brexit anlaşması Noelden önce oylanacak

May, Brexit oylamasının parlamentonun tarihindeki en önemli oylamalardan biri olacağına işaret ederek, İngiliz parlamentosu Brexit anlaşmasını Noelden (25 Aralık) önce oylayacak. Eğer anlaşma kabul edilmezse belirsizlik bizi bekliyor. diye konuştu.

Anlaşmanın seçenekler arasında en iyisi olduğunu vurgulayan May, İngilterede ikinci bir referandumu desteklemiyorum. Parlamento üyelerinin referandum sonuçlarına saygı duymasını bekliyorum. ifadesini kullandı.

Muhabir: Yusuf Hatip

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık