sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

İİTden Brezilyanın büyükelçiliğini Kudüse taşıma planına kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaronun, ülkesinin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüse taşıma planını kınadı.

İİTden Brezilyanın büyükelçiliğini Kudüse taşıma planına kınama
  • 03 Kasım 2018, Cumartesi 21:51

KAHİRE (AA) İİTden yapılan yazılı açıklamada, Bolsonaroya büyükelçiliği Kudüse taşıma planını tekrar gözden geçirmesi çağrısında bulunularak, planın, uluslararası hukukun ve ilgili tüm Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Brezilyadan, iki devletli çözüm vizyonu gereği barışın gerçekleşmesi fırsatlarını destekleyen tutumları benimsemesi istendi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal medya hesabından, Daha önce kampanyamızda belirttiğimiz gibi, Brezilya Büyükelçiliğini Tel Avivden Kudüse transfer etmeyi planlıyoruz. İsrail egemen bir devlettir ve buna saygı duyarız. açıklamasını yapmıştı.

ABD Başkanı Donald Trumpın 6 Aralık 2017de Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası 14 Mayısta yapılan resmi törenle açılmıştı.

ABDnin ardından Orta Amerika ülkesi Guatemala da büyükelçiliğini 16 Mayısta Tel Avivden Kudüse taşımıştı.

Abluka altındaki Gazze sınırında ABDnin büyükelçiliğini Kudüse taşıması ve İsrailin kuruluş yıl dönümü olan Nekbenin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için gösteriler düzenlenmişti. Barışçıl gösterilere müdahale eden İsrail askerlerinin saldırılarında 62 Filistinli şehit olmuş, 2 bin 700den fazla Filistinli de yaralanmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık