sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6998
  • GR ALTIN 2403.5
  • ÇEYREK 3953.9

Hariri'den hükümetin kurulmasını Hizbullah engelliyor açıklaması

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümetin kurulması Hasan Nasrallah'ın ifadesiyle ortaya çıkan bir engele çarptı. dedi.

Hariri'den hükümetin kurulmasını Hizbullah engelliyor açıklaması
  • 13 Kasım 2018, Salı 23:30

BEYRUT (AA) Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Hizbullahı yeni hükümetin kurulmasını engellemekle suçladı.

Hariri, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, hükümetin kurulması çerçevesinde üzerine düşen görevi yerine getirdiğine dikkati çekerek, tüm taraflardan da sorumluluklarını üstlenmesini istedi.

Lübnan'da farklı din ve mezhepler arasındaki iç savaşın sona ermesinden sonra taraflar arasında imzalanan Taif Anlaşmasının önemine işaret eden Hariri, Lübnanın halihazırdaki istikrarının sebebi, Taif Anlaşması. Bu anlaşma, temel prensibimiz. dedi.

Hizbullahın bağımsız Sünni vekil şartı

Hariri, Hizbullahın desteklediği 6 Sünni milletvekilinden birine bakanlık verilmesi şartını, ülkede sorun çıkarmak ve hükümetin kurulmasını açıkça aksatmak şeklinde değerlendirdi.

Hükümetin kurulması Hasan Nasrallahın ifadesiyle ortaya çıkan bir engele çarptı. diyen Hariri, meclisteki siyasi blokların zaten hükümette temsil edildiğini ve bu bağımsız vekillere bakanlık verilmesinin kendisi adına söz konusu olmadığını aktardı.

Hariri ayrıca kendisine yöneltilen mezhep yanlısı tutumu teşvik ettiği ve Sünni kesimin temsilinin tekelinde olduğuna ilişkin suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Lübnanda hükümet kurma çalışmaları ve bağımsız Sünni vekiller tartışması

Lübnanda mayıs ayında yapılan genel seçimlerde Şiilerin çoğunlukta olduğu bölgelerde Şii Emel Hareketi ve Hizbullahın desteğini alarak meclise giren 6 Sünni milletvekilinin yeni hükümette temsil ısrarı hükümet kurma çalışmalarını kilitliyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bağımsız Sünni vekillerin olmadığı bir hükümete partisinin katılmayacağını bildirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, 6 Mayısta yapılan genel seçimlerin ardından Başbakan Haririyi 24 Mayısta yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Muhabir: Afra Aksoy

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık