sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2053
  • Euro 35.1156
  • GR ALTIN 2500.6
  • ÇEYREK 4111.0

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: İsraile ciddi bir ders verdik

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsraile ciddi bir ders verdik. Bu İsraile bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, İsrailin davranışına göre belirlenecek. dedi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: İsraile ciddi bir ders verdik
  • 14 Kasım 2018, Çarşamba 1:30

CEZAYİR (AA) Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Gazzedeki Filistin direnişinin İsraile ciddi bir ders verdiğini söyledi.

Gazzede ateşkes sağlandıİsrailden Gazzeye hava saldırısıİsrail jetleri El Aksa televizyonunu vurdu Gazzedeki gerilim bir an önce engellenmeliGazzeye yönelik saldırılar durdurulsunİsrailin güneyinde korku ve panik hakim BMden İsrail ve Filistine Gazzede itidal çağrısı

Cezayirdeki İslami eğilimli en büyük parti Barış Toplumu Hareketi, Gazze ile dayanışma gösterisi düzenledi.

Temaslarda bulunmak üzere Cezayire gelen Ebu Zuhri, gösteride yaptığı konuşmada, İsrailin Filistinli grupların gösterdiği direniş karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Ebu Zuhri, İsraile ciddi bir ders verdik. Bu İsraile bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, İsrailin davranışına göre belirlenecek. diye konuştu.

Filistinli direniş grupları, bölgede artan gerilimin ardından bu akşam Mısırın ara buluculuğunda Gazzede ateşkesin sağlandığını duyurmuştu.

İsrailin dün akşamdan itibaren Gazzeye düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli şehit olmuş, 25 Filistinli yaralanmıştı. Gazzedeki Filistinli grupların attığı roketler nedeniyle de İsrail tarafında 1 kişi ölmüş, 50den fazla kişi yaralanmıştı.

İsrail askerlerinin Gazzeye sızması gerginliğin fitilini ateşledi

Abluka altındaki Gazze Şeridinde gerginliğin fitilini ateşleyen olay pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazzeye sızması oldu.

Gazzenin 3 kilometre kadar içlerine giren İsrail askerlerinin Hamasa bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit oldu ve 1 İsrail askeri öldürüldü.

Ertesi gün Hamas ve İslami Cihadın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında 1 İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı, pazar günü şehit olan üyelerinin intikamına almak için düzenlediklerini açıkladı.

Bu olayın ardından İsrail, Gazzeye hava saldırısı başlatırken Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi.

Muhabir: Abdel Razek Abdallah

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık