sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

GELECEĞİN USTALARINI YETİŞTİRMEK

Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliği ilk meyvelerini vermeye başladı. Dernek; "GELECEĞİ KURAN USTALAR" projesini duyurdu.

GELECEĞİN USTALARINI YETİŞTİRMEK
  • 01 Aralık 2019, Pazar 17:53

Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği , "Geleceği Kuran Ustalar" projesi hakkında aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Günümüz eğitim sistemi çok fazla teorik bilgi üzerine kurulmuş olup gençlerin çalışma hayatı ile tanışmasının üniversite sonrasına kalması ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Balkan göçmeni ailelerde dede, baba ve anne çok ciddi bir mücadeleden gelen kendi ayakları üzerinde duran güçlü karakterler olduğu için çocuklarına karşı aşırı korumacı davranmaktadır. Aşırı bir destek ve koruma çemberi içinde çocuklar ve gençlerin iş ve normal hayat ile tanışması çoğu zaman üniversite bitirdikten sonraya kalmaktadır. Mühendis, avukat, doktor, işletmeci veya diğer bölümden gençler çalışma hayatını bilmediği için bocalamakta ve başarısız olmaktadır. Çocukluk döneminden beri herhangi bir iş kolunda çalışıp üzerine o alanla ilgili veya ilgisiz üniversite eğitimi almış çocuklar iş hayatında çok daha başarılı olmaktadır. İleride hangi mesleği seçecek olursa olsun çocukluk veya gençlik döneminde bir marangoz, tornacı, işletmeci, doktor, şirket sahibinin yanında yarıyıl veya yaz tatillerinde çalışmış olan gençler gelecekte mesleklerinde daha başarılı olacaktır. Bu amaçla dernekte meslek sahibi kişiler ile öğrenciler yaz tatili ve yarıyıl tatillerinde eşleştirilip gerçek iş tecrübesi kazanması sağlanacak bu sayede babalarının ve dedelerinin mücadeleci ruhu kaybolmayacaktır.

GELECEĞİN USTASI OLACAK STAJYERLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Stajyer, çalışma hayatını, işyeri, iş ve meslek disiplini kavramlarını kurumunuzda bizzat yaşayarak edinecektir (işe zamanında gidip gelme, mesai arkadaşlarıyla uyum içinde dürüst ve gayretli çalışma, amirlerine karşı tutum ve davranışları, vb.).
Stajyer, işyerinin bağlı olduğu kanun, tüzük, yönetmelik ve her türlü kurallara uymak zorundadır.
Stajyer sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır. Bu mümkün olamıyorsa yapılan işlere gözlemci olarak katılmalıdır.
Stajyer işyerinde daha önce yapılmış işleri öğrenmek amacıyla, incelemeler yapmalı ve raporlar düzenlemelidir. Bu raporlar staj dosyasında da yer almalıdır.
Staj dosyasında her sayfanın hem öğrenci hem de işyeri amiri tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. İmzasız sayfalar geçersiz sayılır.
Stajyer staj başlangıcından itibaren stajını kesintisiz yapmak zorundadır. İşyerinden izinli sayılması durumunda ve/veya stajyerin staj başladıktan sonra gelmediği günler Staj Sicil Fişi’nde belirtilmelidir.
Staj dosyasına staj çalışması ile ilgili açıklayıcı broşürler, paftalar ve fotoğraflar konulabilir. Yapılan işlerle ilgili çizilen paftalar (kalıp planı, detay resimleri vb.) bizzat öğrenci tarafından çizilmeli ve bu durum işyeri amiri tarafından da onaylanmalıdır.
Staj gelişim süreci stajyer, dernekteki program danışmanı ve gerekirse aile ile 15 günde bir değerlendirilir."

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık