sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.7379
  • GR ALTIN 2392.3
  • ÇEYREK 3935.6

Gazze'deki yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yapılan açıklamada, Gazze’de 11 Kasımdan bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz. denildi.

Gazze'deki yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz
  • 13 Kasım 2018, Salı 19:30

ANKARA (AA) Dışişleri Bakanlığı'nca, Gazze'de 11 Kasımdan bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyulduğu bildirildi.

İsrailden Gazzeye hava saldırısıİsrail jetleri El Aksa televizyonunu vurdu Gazzedeki gerilim bir an önce engellenmeliGazzeye yönelik saldırılar durdurulsunİsrailin güneyinde korku ve panik hakim BMden İsrail ve Filistine Gazzede itidal çağrısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına ilişkin, Gazze’de 11 Kasımdan bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz. Uluslararası toplumu İsrailin masum sivillerin hayatlarını hiçe sayan saldırılarının sona erdirilmesi için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. ifadeleri kullanıldı.

Abluka altındaki Gazze Şeridinde gerginliğin fitilini ateşleyen olay pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazzeye sızması oldu. Gazzenin 3 kilometre kadar içerisine sızan İsrail askerlerinin Hamasa bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit oldu, 1 İsrail askeri öldürüldü.

Olaydan bir gün sonra Hamas ve İslami Cihadın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında bir İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı pazar günü şehit olan üyelerinin intikamını almak için düzenlediklerini açıkladı.

Bu olayın ardından İsrail Gazzeye hava saldırısı başlatırken, Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi.

Muhabir: Zuhal Demirci

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık