sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2053
  • Euro 35.1156
  • GR ALTIN 2500.6
  • ÇEYREK 4111.0

Dünya liderleri Birinci Dünya Savaşı anma töreninde buluştu

Birinci Dünya Savaşının sona ermesinin 100. yıl dönümü dolayısıyla Pariste düzenlenen anma törenine aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da bulunduğu 70in üzerinde devlet ve hükümet başkanı katıldı.

Dünya liderleri Birinci Dünya Savaşı anma töreninde buluştu
  • 11 Kasım 2018, Pazar 18:00

PARİS (AA) Fransanın başkenti Pariste Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun ev sahipliğinde, aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da bulunduğu 70in üzerinde devlet ve hükümet başkanının katılımıyla Birinci Dünya Savaşının sona ermesinin 100. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

İtilaf Devletleri ile Almanya arasında 11 Kasım 1918de imzalanan ateşkes anlaşmasıyla Birinci Dünya Savaşını resmi olarak bitiren Ateşkes Gününün 100. yıl dönümü dolayısıyla Şanzelize Caddesinde bulunan Zafer Takı ve Meçhul Asker Anıtında düzenlenen anma törenine, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkelin de bulunduğu 70in üzerinde devlet ve hükümet başkanı ve uluslararası kuruluşun liderleri katıldı.

Liderler, Elysee Sarayında Macron tarafından karşılandıktan sonra topluca törenin yapıldığı alana geldi ve Zafer Takının altında oluşturulan tören tribünündeki yerlerini aldı.

Macron, törende yaptığı konuşmada, tam 100 yıl önce ateşkes anlaşmasının imzalandığını hatırlatarak savaş sırasında Avrupada 10 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 milyon kişinin yaralandığını söyledi.

Savaş sırasında 4 yıl boyunca Avrupa intihar etmeye teşebbüs etti. ifadelerini kullanan Macron, Fransanın hukukun ve özgürlüğün savaşçısı olduğunu dile getirdi.

Macron, eski şeytanların yeniden ortaya çıkmasından endişe ettiğini belirterek Yeni ideolojiler dinleri manipüle ediyor. Tarih, trajik seyrine devam etmekle tehdit ediyor. diye konuştu.

Konuşmanın ardından 1937de yaşamını yitiren ünlü Fransız sanatçı Joseph Maurice Ravelin Le Bolero adlı eseri seslendirildi.

Macron, törenin ardından liderlerle onların onuruna vereceği öğle yemeği için Elysee Sarayına döndü.

Bu arada, feminist aktivist grup Femenin üyeleri, liderlerden ayrı kendi makam aracıyla tören alanına gelen Trumpın konvoyunun önünü kesti.

Şehirde, anma töreni ve öğleden sonra başlayacak Paris Barış Forumu için güvenlik önlemleri artırıldı, Pariste bazı yollar trafiğe kapatıldı ve bazı metro hatları durduruldu.

Törene katılan liderlerin Paris Barış Forumuna da katılması beklenirken ABD Başkanı Trumpın foruma katılmayacağı belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık