sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.187
  • Euro 35.0175
  • GR ALTIN 2504.1
  • ÇEYREK 4120.1

BM İnsan Hakları Konseyinden Suudi Arabistana Kaşıkçı tavsiyeleri

Konsey, aralarında Cemal Kaşıkçının öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmanın eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülmesi de dahil Suudi Arabistana 258 tavsiyede bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyinden Suudi Arabistana Kaşıkçı tavsiyeleri
  • 10 Kasım 2018, Cumartesi 1:30

CENEVRE (AA) Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, aralarında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmanın eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülmesi de dahil Suudi Arabistana 258 tavsiyede bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması (EPİM) Çalışma Grubunun 31. Oturumunda, Suudi Arabistandaki insan hakları ihlalleri mercek altına alındı.

5 Kasımda başlayan ve 16 Kasımda sona erecek EPİM Çalışma Grubunun 31. Oturumunun bugün yayımlanan raporunda Suudi Arabistana 258 tavsiyede bulunuldu.

47 üyeli konseyden çeşitli ülkelerin bulunduğu tavsiyeler arasında Suudi gazeteci Kaşıkçının öldürülmesi ön plana çıktı.

Kanada, Kaşıkçının öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmanın eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, Hırvatistan ise soruşturmanın Türk makamlarıyla işbirliği içinde yürütülmesi ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi tavsiyesinde bulundu.

İzlanda, Cemal Kaşıkçı soruşturmasına uluslararası uzmanların da dahil edilmesi çağrısında bulunurken, diğer ülkeler de Suudi Arabistanı Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm bilgileri açıklamaya davet etti.

Raporda, ayrıca Suudi Arabistana ülkedeki kadın mahkumların serbest bırakılması, Katara uygulanan tek taraflı zorlayıcı tedbirlerin derhal kaldırılması ve Yemendeki sivillere yönelik saldırıların acilen sona erdirilmesi gibi tavsiyelerde bulunuldu.

Öte yandan, Suudi Arabistanın, İnsan Hakları Konseyinin raporundaki 258 maddeden oluşan tavsiyeleri incelemesi ve konseyin önümüzdeki yıl yapılacak 40. oturumun bitmeden cevaplaması gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık