sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2533
  • Euro 34.7979
  • GR ALTIN 2428.3
  • ÇEYREK 3996.0

Belçika'da milliyetçi parti koalisyondan çekildi

Belçika'da, Birleşmiş Milletler Göçmen Paktının yarattığı kriz nedeniyle milliyetçi Yeni Flaman İttifakı, koalisyon hükümetinden çekildiğini açıkladı.

Belçika'da milliyetçi parti koalisyondan çekildi
  • 09 Aralık 2018, Pazar 16:30

BRÜKSEL (AA) Belçikada, Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen Paktının yarattığı kriz nedeniyle milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (NVA) koalisyon hükümetinden çekildiğini açıkladı.

Belçika'nın Flamanca yayın yapan VRT radyosuna konuşan NVAlı İçişleri Bakanı Jan Jambon, Resmi olarak NVAlı bakanların istifasını sunduğunu belirtmek istiyorum. dedi.

Başbakan Charles Michelin, Marakeşte BM Göçmen Paktını imzalaması durumunda dün koalisyondan çekileceklerini açıkladıklarını anımsatan Jambon, başbakanın bu konuda ısrarlı olması nedeniyle istifalarını sunduklarını söyledi.

NVAlı Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken da İstifa mektubumu sundum. açıklamasında bulundu.

Başbakan Michel ise hükümetin dağılmayacağını belirterek NVAlı bakanların yerine koalisyon partilerinin üyelerinden atamalar yaparak kurumların devamını ve istikrarını sağlayacağını duyurdu.

Belçika yerel basınına göre, Başbakan Michel bugün Kral Philippe ile görüşerek bakanların istifası hakkında bilgi verecek.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı NVAnın çekilmesinin ardından, Michel hükümeti Valon bölgesinden Liberaller (MR), Hristiyan Demokratlar (CD&V) ve Liberallerden (Open Vld)​ oluşan azınlık hükümetiyle yola devam edecek.

Belçika'da genel seçimlerin gelecek yıl mayısta gerçekleşmesi bekleniyor.

Hükümet krizi

NVA, hükümetin BM Göçmen Paktını imzalamasına başından beri karşı çıkmıştı. NVA, düzenli ve yasal göçü teşvik ederek insan kaçakçılığıyla mücadeleyi artırmayı öngören ve esasen bağlayıcılığı bulunmayan BM Göçmen Paktının, Belçikanın egemenliğini ihlal edeceği ve göçmenlere çok fazla hak tanıyacağını savunuyor.

Başkent Brükselde dün federal hükümetin Bakanlar Kurulu, BM Göçmen Paktını görüşmek için olağanüstü toplanmış, NVAlı bakanlar kurulu terk etmişti.

Bakanlar Kurulunun ardından basın toplantısı düzenleyen NVA lideri Bart de Wever, Başbakan Michelin göçmen paktını imzalaması durumunda koalisyondan çekileceklerini duyurmuştu.

Michel ise BM Göçmen Paktı ile ilgili 1011 Aralıkta Fasın Marakeş kentinde yapılacak hükümetler arası konferansa katılacağını açıklamıştı.

Muhabir: Şerife Çetin

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık