sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2832
  • Euro 34.8433
  • GR ALTIN 2379.6
  • ÇEYREK 3913.3

Anayasa oluşturma sürecinin tamamlanması Suriyenin imarını hızlandıracaktır

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyede anayasa oluşturma sürecinin tamamlanmasının, ülkenin yeniden imarını hızlandıracağını söyledi.

Anayasa oluşturma sürecinin tamamlanması Suriyenin imarını hızlandıracaktır
  • 04 Kasım 2018, Pazar 23:30

KAHİRE (AA) Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Mısırın Şarm eşŞeyh kentindeki Dünya Gençlik Forumu çerçevesinde düzenlenen Savaş ve çatışmaların ardından devlet ve toplumların kurulma mekanizmaları konulu toplantıda konuşma yaptı.

Suriyedeki durumu değerlendiren De Mistura, Suriyede anayasa oluşturma sürecinin tamamlanmasının, ülkenin yeniden imarını hızlandıracağını belirtti.

Birçok Avrupa ülkesinin Suriyenin yeniden imarına destek verme niyeti taşıdığını ifade eden De Mistura, Suriyeli sığınmacıları toprakları üzerinde tutmaktansa bu seçeneği tercih edecekleri öngörüsünde bulundu.

İstanbul’da 27 Ekimde gerçekleşen Suriye konulu dörtlü zirvede, Suriye’de uzun süreli barışın önemi vurgulanmış ve yıl sonuna kadar yeni bir anayasa oluşturulması için bir komitenin kurulması çağrısı yapılmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık