sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.6487
  • GR ALTIN 2384.7
  • ÇEYREK 3924.0

ABD Kongresi ara seçimlerine kadınlar damgasını vurdu

ABDde Kongreyi yeniden şekillendirecek ara seçimlerde kadınlar tarihte hiç olmadığı kadar temsil hakkı kazandı.

ABD Kongresi ara seçimlerine kadınlar damgasını vurdu
  • 07 Kasım 2018, Çarşamba 15:00

ANKARA (AA) ABDde Kongreyi yeniden şekillendirecek ara seçimlerde kadınlar tarihte hiç olmadığı kadar temsil hakkı kazandı.

Washington Postun haberinde, resmi olmayan sonuçlara göre, Temsilciler Meclisine 100den fazla kadının girmesi öngörülürken, Senatodaki kadın sayısının 85 olduğu belirtildi.

Temsilciler Meclisine giren kadınların ezici çoğunluğu Demokratlardan oluşuyor.

Kongreye giren kadınların büyük bölümünün, kampanyaları sırasında daha iyi sağlık hizmetleri ihtiyacına odaklandığı, ordudan emekli olanlardan öğretmenlere kadar farklı sosyal çevrelerden gelmesi dikkati çekiyor.

Ayanna Pressleyin, Massachusettsten Kongreye girmeyi başaran ilk siyahi kadın, Alexandria OcasioCortezin Kongreye giren en genç kadın, Sharice Davidsin ilk eşcinsel yerli Amerikalı olduğu belirtildi.

ABDde kadınlar hiçbir dönemde Kongredeki 435 koltuğun 107sinin üzerine çıkamamıştı. Ara seçimlerde 272 kadın aday yarışıyordu.

İlk eşcinsel vali

Öte yandan Coloradoda Demokrat aday Jared Polis de ülkenin ilk eşcinsel valisi seçildi. Demokrat Vali John Hickenlooperın yerine geçecek Polis, ara seçimlerde Cumhuriyetçi rakibi Walker Stapletona üstünlük sağladı.

Ara seçimler sırasında bazı eyaletlerde çeşitli konular da referanduma götürüldü.

Massachusettste seçmenler, 2016 yılında cinsiyet değiştiren kişileri ayrım gözetmeden koruyan yasayı onaylarken, Michiganda marihuananın keyfi kullanımı yasallaştı. Böylece ABDde marihuananın keyfi kullanımına izin veren eyalet sayısı 10a çıktı.

Floridada bir milyondan fazla eski suçlunun yeniden oy hakkı elde etmeleri, tazı yarışlarının aşamalı olarak sonlandırılması kabul edildi.

Arkansas ve Missouride asgari ücretin arttırılması onaylandı. Arkansasta 2021 yılına kadar asgari ücret saat başına 11, Missouride 12 dolara çıkarıldı.

Nebraska ve Idahoda da seçmenler, on binlerce düşük gelirlinin Medicaid sağlık sigortasını uzatan önlemleri kabul etti.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık