sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2037
  • Euro 35.0957
  • GR ALTIN 2468.5
  • ÇEYREK 4061.7

11 yıllık derdine Türkiyede çare buldu

Suriyenin başkenti Şamda yaşarken 11 yıl önce kanserden bacağı kesilen 24 yaşındaki Fatma Darmosh, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce yerleştiği Türkiyede protez bacağa kavuştu.

11 yıllık derdine Türkiyede çare buldu
  • 08 Kasım 2018, Perşembe 14:00

BURSA (AA) SİNAN BALCIKOCA Suriyenin başkenti Şamda yaşarken 11 yıl önce kanserden bacağı kesilen 24 yaşındaki Fatma Darmosh, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce yerleştiği Türkiyede protez bacağa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Savaşta birçok yakınını kaybeden 24 yaşındaki Darmoshun sol bacağı, 11 yıl önce hastalığı nedeniyle dizinin üzerinden kesildi. Suriyede protez yaptırmak isteyen ancak başarılı olamayan Darmosh, 3 yıl önce savaş nedeniyle anne ve babasını Şamda bırakıp, ağabeyiyle Bursaya yerleşti.

Bursada İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde koluna protez takılan bir Suriyeli ile tanışan Darmosh, sürecin nasıl işlediğini öğrenip yetkililerle irtibat kurdu.

Darmosh, yaklaşık 3 ay içinde İHH İnsani Yardım Vakfı, Kuveyt Zekat House ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) tarafından savaş yaralanmaları sonucu sakat kalarak ortez protez ihtiyacı duyan hastaları tedavi etmek amacıyla kurulan Yüksek Teknoloji Protez Ortez Merkezi aracılığıyla protezine kavuştu.

Çok zorluklar yaşadım

Darmosh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıl önce kanser yüzünden sol bacağının diz kapağının üzerinden kesildiğini hatırlattı.

Türkiyede yüzünün güldüğünü ifade eden Darmosh, 11 yıl derdime çare aradım. Şamda protez yaptırmaya çalıştım ancak beceremediler. Türkiyede yaklaşık 3 ay içinde protez bacağa kavuştum. dedi.

Darmosh, şu an çok mutlu olduğunu dile getirerek Çok zorluklar yaşadım. Türkiyeye savaştan dolayı geldik. Ailemden kayıp verdik. 5 kardeşiz, ben ağabeyimle Bursada yaşıyorum. Annem ve babam Suriyede kaldı. Türkiyeden çok memnunuz. Protez bacağa kavuşmamda emeği geçenlerden Allah razı olsun. diye konuştu.

Bir gün içinde protez ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz

AID Bursa Temsilcisi Dr. Lütfi Çiftçi ise işgaller ve bombardımanlarla mahvedilen hayatları yeniden inşa etmeye çalıştıklarını belirtti. Savaşların insanları mağdur ettiğini vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:

Suriyedeki savaşlar ve göçler nedeniyle mağdur olmuş sakat insanlara protezlerle umut oluyoruz. Savaş alanları ve kamplar gibi merkezden uzak olan alanlarda, alçı ve ölçü ekipmanları taşımadan sadece bir tekniker ve 3D cihazıyla aynı zamanda ölçü ekipmanlarında nakil sorunu yaşamadan çok modern şekilde bir gün içinde protez ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık