sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5751
  • Euro 35.0022
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4010.6

TÜRKİYE'DEN KARADAĞ'DAKİ ARICILIĞIN GELİŞMESİNE DESTEK

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ’da faaliyet gösteren Arıcılar Birliği üyeleri arasından, polen üretim kapasitesine sahip olan 65 arıcıya polen tuzaklı PVC kovan dip tahtası temin edildi.

TÜRKİYE'DEN KARADAĞ'DAKİ ARICILIĞIN GELİŞMESİNE DESTEK
  • 13 Kasım 2022, Pazar 21:58

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ’da faaliyet gösteren Arıcılar Birliği üyeleri arasından, polen üretim kapasitesine sahip olan 65 arıcıya polen tuzaklı PVC kovan dip tahtası temin edildi.

TİKA tarafından Karadağ’da kırsal alanda yaşayan üreticilerin gelir seviyesinin iyileştirilmesi, tarım istihdamına katkı sağlanması ve tarımsal üretimin verimliliğinin arttırılması ile büyük şehirlere yönelik göçün azaltılması amacıyla birçok proje ve faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda TİKA tarafından Karadağ Arıcılar Örgütleri Federasyonu (SPOCG) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” hayata geçirilerek 2017 yılından itibaren 65 aileye arı kovanı ve ekipman desteği sağlandı. Ayrıca, SPOCG ve Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle arıcılığın teşvik edilmesi amacıyla 2021 yılında düzenlenen 6 aylık arıcılık eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara “Başlangıç Destek Paketi” sağlandı.

Arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesi, yeni ürünlerle katma değer yaratılarak arıcılığın ekonomiye olan katkısının artırılması amacıyla TİKA tarafından, Karadağ’da polen üretimini desteklemek için ülke genelinde faaliyet gösteren 39 Arıcılar Birliği üyeleri arasından belirlenen 65 arıcıya, 10’ar adet “Polen Tuzaklı PVC Kovan Dip Tahtası” temin edildi.

Karadağ Arıcılar Örgütleri Federasyonu Başkanı Radule Miljaniç, proje ilgili; Türkiye’ye teşekkürlerini sunarak verilen desteğin kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. TİKA ile uzun yıllar devam eden işbirliğinden dolayı memnuniyetini dile getiren Miljaniç, son projeyle arıcıların bal üretimi yanı sıra polen üretimine yönelmeleri hem arıcılığın gelişmesini hem de aile ekonomileri için ek gelir kaynağı oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Karadağ’ın her bölgesinden gelen arıcıların katılımıyla düzenlenen dağıtım töreninde konuşan TİKA Podgoritsa Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak, TİKA’nın Karadağ’da tarım ve hayvancılık alanlarında çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirterek, temin edilen 650 adet polen tuzaklı PVC kovan dip tahtası ile Karadağ’ın farklı bölgelerinde yaşayan aileler için alternatif ürün elde etme olanağı oluşturularak arı ürünlerinin çeşitliliğinin arttırılmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etti. Arıcılığa elverişli olan bölgelerde önümüzdeki dönemde ileri seviye eğitimlerin düzenlenmesinin planlandığını belirtti.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık