sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.455
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

TİKA'DAN MAKEDONYA'YA EKİPMAN DESTEĞİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrindeki Klinik Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümüne tıbbi ekipman desteği sağladı.

TİKA'DAN MAKEDONYA'YA EKİPMAN DESTEĞİ
  • 13 Kasım 2022, Pazar 21:48

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrindeki Klinik Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümüne tıbbi ekipman desteği sağladı.

Ekipmanların teslim törenine Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Bekim Sali, TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt, Kalkandelen Hastanesi Müdürü Amir Elezi ve hastane personeli katıldı.

Kalkandelen'deki klinik hastanenin modernizasyon eğiliminin devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Sali, "TİKA aracılığıyla Türk milletinin desteğiyle yeni modern tıbbi ekipmanın tanıtımı için buradayız." diye konuştu. Sali, ekipman desteğini göğüs cerrahisi bölümünün güçlendirilmesi ve Kalkandelen Klinik Hastanesindeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için önemli bir yatırım olarak nitelendirdi.

TİKA’nın Kuzey Makedonya’da 1200’den fazla projeyi hayata geçirdiğini aktaran TİKA Üsküp Koordinatörü Söğüt de, Kuzey Makedonya’da özellikle bireyselden aileye ve toplumun kalkınmasına kadar özel sektör, STK ve kamu iş birliği modalitesini uyguladığını söyledi.

TİKA’nın Kuzey Makedonya’nın çok farklı bölgelerinde başta sağlık ocaklarının inşası, tıbbi donanımı gibi alanlarda 30’dan fazla projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Söğüt, Üsküp Çocuk Hastalıkları kliniğin Acil ve Yoğun Bakım ünitesinin kapsamlı tadilatı ve tefrişatı, Üsküp Diş Hekimliği Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar ve Önleyici Diş Hekimliği ve Çocuk bölümlerinin kapsamlı tadilatı ve donanımı, salgın döneminde hayata geçirdikleri mobil klinik sağlık projesi, Gostivar ve Pirlepe bölgesine sağlanan tam teçhizatlı ambulanslar olmak üzere pek çok alanda önemli projeleri başarıyla hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Kalkandelen Klinik Hastanesi, Kalkandelen ve çevre belediyelerden (Gostivar, Vrapçişte, Tearçe, Bogovinye ve Jelino) gelen ve ağırlıklı olarak Müslümanlardan oluşan yaklaşık 150 bin kişiye ana sağlık merkezi olarak hizmet vermektedir. 200 yatak kapasiteli hastane genel cerrahi, göğüs cerrahisi, iç hastalıklar, çocuk hastalıkları, nöroloji, kadın hastalıkları ve doğum, epidemiyoloji, travmatoloji ve deri hastalıkları bölümleri ile tedavi hizmeti vermektedir.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık