sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

TEKRARLANMAMASI İÇİN UNUTULMAMALI: 'SREBRENICA'

Tekrarlanmaması için unutulmaması gerektiğini düşünerek hareket eden Türkiyeli Boşnaklar, 3 Temmuz 2022'de anma programı düzenleyecek.

TEKRARLANMAMASI İÇİN UNUTULMAMALI: 'SREBRENICA'
  • 27 Haziran 2022, Pazartesi 18:52

İstinye Üniversitesi Medical Park Hastanesi Üroloji Hekimi Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu düzenlenecek olan anma programının tanıtımında şu açıklamayı yaptı: 


"11 Temmuz 1995, 27 yıl oldu. Birleşmiş Milletler tarafından "Güvenli Bölge" ilan edilen ve o dönemde Hollanda askerleri tarafından sözde korunan ismini topraklarından çıkan zengin gümüş madenlerinden alan, Doğu Bosna'da bulunan Srebrenica Bölgesi'nde, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun gözetiminde Sırplar tarafından soykırım suçu işlendi. Oluş şekli, zamanı ve yeri ile dünya tarihinin en karanlık sayfalarından biridir.


Srebrenica'da 8 bin 372 kişi işkence yapılarak öldürüldü ve toplu mezarlara gömüldü. Bugüne kadar Srebrenica ve çevresinde 94 toplu mezar çıkarıldı ve 6 bin 900 kurbanın kimliği tespit edildi. Bununla birlikte, hala kayıp olan 1700'den fazla kurban için arama devam ediyor. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz..


Avrupa'nın tam ortasında bir ülkenin ve bir milletin var olma mücadelesini; sahip oldukları tüm imkanlarla yok etmeye kararlı güçler ve onların bu vahşetini görmezden gelerek destek verenler unutulmamalı ve unutturulmamalı... 2007 yılında Uluslararası Adalet Divanı Srebrenica'da yaşananların "soykırım" olduğunu resmen kabul etti. Soykırım suçu işlediği gerekçesiyle yargılanan ve cezalandırılan kişi sayısı ancak yetmişleri bulurken, masum insanları katillerine teslim eden Birleşmiş Milletler askerleri ülkelerinde kahraman gibi ödüllendirildiler.


Bakırköy Belediyesi ve Türkiye Bosna Sancak Derneği olarak geçtiğimiz yıl 11 Temmuz'da ilk kez düzenlediğimiz Uluslararası Srebrenica Boşnak Soykırımı'nı Anma Koşusu'nda dünyanın en geçerli dillerinden birini kullandık. Spor ile anlattık soykırım acısını, utancını, unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini... 8 bin 372 metrelik parkur, Boşnak Soykırımı'nda yaşamını yitiren her bir masum insanın anısına duyulan saygının bir neticesi olarak ortaya çıktı. Atılan her adımda "bir daha asla" dedik, unutmayacağımızı ve bu farkındalık projeleriyle unutturmayacağımızı haykırdık dünyaya... 3 Temmuz 2022'de ikincisini düzenliyoruz. Daha geniş kitleleri aramıza alarak; bu meselenin Boşnaklar'ın değil, insanlığın meselesi olduğunun altını bir kez daha kalın kalın çizerek... İlkiyle getirdiğimiz sesin çok daha geniş coğrafyalarda duyulmasına inanarak."


PARKUR YEŞİLKÖY İLE BAKIRKÖY ARASINDA
İkiyirmiüç Event Organizasyon Danışmanlık Şirketi Başkanı Ozan Demir de, geçen sene ilkini düzenledikleri bu etkinliğe 2 binin üzerinde katılımcı beklediklerini vurgulayarak, "13 farklı ilden sporcuların katılım sağlayacağı koşu 3 Temmuz Pazar günü saat 09.00'da Yeşilköy Balıkçılar Meydanı'nda başlayacak. Sporcular, Florya'ya kadar koşarak toplam 8 bin 372 metrelik mesafe kat ettikten sonra başlangıç noktasında yarışı sonlandıracak. Ayrıca koşuya katılan sporseverlere katılım belgesi ve anı madalyası vereceği" şeklinde konuştu.
 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık