sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5594
  • Euro 34.8717
  • GR ALTIN 2428.8
  • ÇEYREK 3995.8

'O kilise oradan kalkacak'

Teta Fata'nın büyük zaferi.. 'O kilise oradan kalkacak' dedi ve kilisenin yıkılmasına karar verildi.

'O kilise oradan kalkacak'
  • 02 Ekim 2019, Çarşamba 14:28

Bosna Savaşı'nda eşi ve ailesi ike birlikte 22 yakınını şehit vermiş olan Fata Teyze (Teta Fata), canını kurtarmak için terk ettiği Srebrenica'daki evine, savaştan sonra döndüğünde büyük bir sürpriz ile karlılaşmıştı.

Evinin önündeki bahçesine Boşnaklar'a soykırım yapmış olan Sırp çetnikler kimseden izin almadan, yasa dışı olarak sanki orası babalarının toprağı imiş gibi bir kilise kondurmuşlardı.

Buna şiddetle karşı çıkan Fata Teyze (Teta Fata), kilisenin derhal yıkılması için dava açtı. Federal Bosnalı Sırp tarafı kendisine 2 milyon KM para teklif etmiş olmalarına rağmen Teta Fata: "Şehitlerimizin kemiklerini milyar mark verseler sızlatmam. O kilise oradan kalkacak." diyerek tüm, teklif, baskı ve tehditleri reddetti.

Bosna Hersek Mahkemesi de yıkım kararı vermiş olmasına rağmen, kararı bir türlü uygulamaya koymayan Bosnalı Sırp yönetimi, Teta Fata'nın uluslararası mahkemelerde de dava açmasını da ciddiye almamıştı.

Ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yıkım ve tazminat karı vermesi ile Bosna Hersek'te bir türlü bitmeyen savaşta, Teta Fata büyük bir zafer kazandı.
 

Hazırlayan: Nusret SANCAKLI

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık