sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8256
  • GR ALTIN 2507.4
  • ÇEYREK 4126.0

KERBELA ORTAK ACIMIZ

Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşlara aşure ikramında bulundu

KERBELA ORTAK ACIMIZ
  • 28 Ağustos 2022, Pazar 23:31

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Ahmet Yesevi Cemevi tarafından   Muharrem ayı etkinliği kapsamında Gaziosmanpaşa Meydanı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtımına,  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir,  Cem Vakfı Gaziosmanpaşa Ahmet Yesevi Cemevi Başkanı Şahin Çolak, Cemevi Post Dedesi Aslan İlhan,  ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte protokol konuşmalarının ardından bağlama dinletisi yapıldı. Dev kazanlarda, usta eller tarafından pişirilen aşure ve etli bulgur pilavı, gülbenk (dua) edilmesinin ardından vatandaşlara ikram edildi. 

 

“KERBELA ORTAK ACIMIZ, BİRLİKTE BULUŞALIM”

 

Aşure etkinliğinde konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Aşure elbette unutulmaması gereken bir gelenek, biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz.  Bugün Kerbela’da şehit edilen, ümmetin peygamberi Hazreti Muhammed’in (sav) torunu olan Hz. Hüseyin’in ve onun nezdinde tüm Kerbela şehitlerinin yâd edildiği bir gündür.’’ ifadelerini kullandı.

 

Başkan Usta konuşmasında ayrıca, “Aşımızı ve acımızı paylaştığımız Muharrem ayında bir aşure gününde halkımızla birlikteyiz. 6 yıldan beri devam eden aşure etkinliklerimizi yine bugün burada Gaziosmanpaşa Ahmet Yesevi Cem Vakfı ile gerçekleştiriyoruz ”dedi.

 

Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı İskender Yönden ise, “Herkesin bir arada olduğu herkesin aynı tabaktan aşuresini yediği bir ortamın içerisindeyiz. Gününüz kutlu olsun hayırlı uğurlu olsun lütfen birlikten ayrılmayalım.” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir ise konuşmasında, “Eğer biz yapay meseleleri ve kutuplaşmayı bir kenara bırakırsak kazanan bizimle birlikte geniş coğrafyamız olur, gelin geleceğimiz için geniş coğrafyamız için umut olalım, umudu çoğaltalım düşmanı değil dostu sevindirelim.” mesajını verdi.

 

Cem Vakfı Gaziosmanpaşa Ahmet Yesevi Cemevi Başkanı Şahin Çolak “Kerbela 1340 yıllık bitmeyen bir acıdır, insanlık tarihinde kara bir lekedir. Yüce Allah bir daha böyle katliamlar yaşatmasın” dedi.

 

 

Etkinlik aşure ikramının ardından sona erdi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık