sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4997
  • Euro 34.8166
  • GR ALTIN 2489.7
  • ÇEYREK 4095.5

ÇÖK KAPAN TUTUN

“2022 Afet Tatbikat Yılı” etkinlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa Selahaddin Eyyubi İlkokulu’nda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrenciler, deprem anında hayati önem taşıyan “Çök-kapan-tutun” yöntemi ve toplanma alanlarına düzenli geçiş konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi.

ÇÖK KAPAN TUTUN
  • 12 Kasım 2022, Cumartesi 18:53

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, ülke genelindeki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Selahaddin Eyyubi İlkokulu’nda yapılan tatbikat öncesi şiir ve drama etkinlikleriyle birlikte deprem anında yapılması gerekenleri anlatan video çocuklara izlettirildi. Ardından sınıflarına geçen öğrenciler, sirenlerin çalmasıyla birlikte sıraların yanında çök-kapan-tutun pozisyonu aldı. Tüm öğrenciler ve öğretmenler, sirenler susunca okulu planlı şekilde tahliye ederek, bahçedeki toplanma alanlarına geçerken, senaryo gereği içeride mahsur kalan 3 öğretmen de Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma (GOP-AR) ekipleri tarafından kurtarıldı. Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koral da tatbikatı yerinde takip etti.

 

“AFETLERE YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 

Tatbikat öncesi konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Koral, “Gaziosmanpaşa’mızda belediye olarak, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılacaklara yönelik eğitim çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bununla ilgili biz, İstanbul’da belediyeler arasında ilk afet koordinasyon merkezini kuranlardanız. Ekibimiz yıllardır eğitim alıyor. 16 mahallemizde gönüllülerimize eğitim veriyoruz. Okullarımızda gereken eğitimleri veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına eğitimler veriyoruz. Bu iş, eğitimle başlıyor her şeyde olduğu gibi. Hem depremle ilgili hem yangınla ilgili hem de selle ilgili çalışmaları ve ön hazırlıkları yapmamız gerekmektedir. Bunun farkındayız ve bilincindeyiz” dedi.

 

“GAYET BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU”

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Şenol Alemdar, “Okullarımızda İçişleri Bakanlığı'nın da talimatları doğrultusunda bir tatbikat düzenledik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu tatbikata biz de Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma ekibimizle birlikte iştirak ettik. Gerçekten çocuklarımız bu işi bizden iyi biliyor. Çok iyi çök-kapan-tutun yapıyorlar ve eğitimler sayesinde de sınıflar hiçbir hasara sebebiyet vermeden gayet rahat bir şekilde tahliye edildi. Her şey yolunda, gayet başarılı bir tatbikat oldu” diye konuştu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık