sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

BOŞNAK LİDER 'RAFET HUSOVİC' VEFAT ETTİ

Balkan ülkesi Karadağ'daki (SANCAK) Boşnak Partisi (BS) Genel Başkanı Rafet HUSOVİC 57 yaşında yaşamını yitirdi.

BOŞNAK LİDER 'RAFET HUSOVİC' VEFAT ETTİ
  • 11 Mart 2021, Perşembe 23:12

Balkan ülkesi Karadağ'daki Boşnak Partisi (BS) Genel Başkanı Rafet Husovic 57 yaşında yaşamını yitirdi.BS'den yapılan yazılı açıklamada, bir süredir sağlık sorunları bulunan ve tedavi gören Husovic'in 9 Mart Salı günü hayata gözlerini yumduğu belirtilirken, Boşnak siyasetçinin memleketi Rozaje'de toprağa verildi.


Açıklamada ayrıca, Husovic'in hayatının son gününe dek ülkedeki Boşnakları tek çatı altında buluşturan BS ideallerine ve aynı zamanda tüm Karadağ toplumunun gelişimine kendi adamış bir insan olduğu da ifade edildi.

Rafet Husovic kimdir?

2 Nisan 1964'te doğan Husovic, Kosova'daki Priştine Üniversitesi Matematik Fakültesinden mezun oldu.


Karadağ'daki Müslüman Boşnakların birliği için mücadele eden en önemli isimler arasında yer alan Husovic, 2006'dan beri BS'nin genel başkanlığını yürüttü. Karadağ hükümetinde başbakan yardımcılığı (2012-2020) ve devlet bakanlığı (2009-2012) da yapan Husovic, geçmişte Demokratik Eylem Partisi (SDA) üyesi ve aynı zamanda Boşnak-Müslüman Birliğinin (BMS) de kurucularındandı. Husovic, evli ve dört çocuk babasıydı.

Balkanlar'ın başkenti olarak nitelendirilen Bayrampaşa'nın Belediye Başkanı Atila Aydıner Merhum Husevic'in vefatının ardından şu mesajı yayınladı:

"Karadağ Boşnak Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Sayın Rafet Husoviç'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. 
Balkanlarda yaptığımız çalışmalarda her zaman yanımızda olan değerli dostumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve Boşnak toplumuna başsağlığı diliyorum."

Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Merhum Rafet Husovic'in vefatı ile ilgili sosyal medya paylaşımı:
Karadağ Boşnak Partisi Genel Başkanı, Güney Sancaklı Boşnakların en önemli temsilcilerinden Rafet Husoviç'i 56 yaşında kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.


Kendisini Boşnak kimliğinin ve Sancak gerçeğinin yaşatılması için verdiği mücadeleyle hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Boşnak camiasının başı sağ olsun..."

İstanbul'da yaşayan kuzeni Medo Can Seferoviç sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı: 

"KARADAĞ CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI, BOŞNAK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AYNI ZAMANDA DAYIMIZIN OĞLU RAFET HUSOVİÇ VEFAT ETMİŞTİR. MEKANI CENNET OLSUN."

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Etiketler: RAFET HUSOVİC

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık