sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5744
  • Euro 35.0084
  • GR ALTIN 2425.2
  • ÇEYREK 3990.4

Arnavutluk Başkonsolosu Kadzadej’den Başkan Yıldız'a Ziyaret

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar görüşüldü.

Arnavutluk Başkonsolosu Kadzadej’den Başkan Yıldız'a Ziyaret
  • 24 Kasım 2019, Pazar 18:25

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Başkonsolos Kadzadej’i makamında ağırlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki dostluğun geliştirilmesi amacıyla sosyal ve kültürel işbirliğinin daha da geliştirilmesi kararlaştırıldı. Ziyaretin sonunda Başkan Yıldız Başkonsolos Kadzadej’e Beyoğlu çikolatası hediye etti.

BEYOĞLU KÜLTÜREL VE SANATSAL İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Arnavutluk ile Türkiye arasında 500 yılık bir ortak gelenek ve kültür geçmişinin olduğunu ve iki milletin kardeş olduğunu söyledi. Başkan Yıldız, Beyoğlu Belediyesi ile Arnavutluk İstanbul Başkonsolosluğu arasında somut işbirliği adımları atılarak, kültürün tanıtılması için konser, sinema, sergi gibi ortak işbirliklerinin düzenlenmesinin de son derece önemli olduğunu belirtti. Beyoğlu’nda, Galata ve Kasımpaşa mıntıkalarında gastronomi, kültür ve müzik alanlarında Arnavutluk tanıtım günleri düzenlenmesi planından da bahseden Başkan Yıldız, bu tarz projelerin Türkiye’de büyük bir popülasyona sahip olan Arnavut kökenli vatandaşlara da özünü hatırlama imkanı sunacağını ifade etti.

“TÜRKİYE’Yİ İKİNCİ EVİM OLARAK GÖRÜYORUM”

Türkiye ve Arnavutluk’un stratejik partner konumunda olduklarını belirten Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej ise, İki ülkenin 1922’den bu yana ekonomik, sosyal ve politik anlamda 100 yıl kadar bir süredir etkileşim halinde olduğunu söyledi. Türkiye’yi çok sevdiğini ve ikinci evi olarak gördüğünü de ifade eden Başkonsolos Kadzadej, Arnavutluk’ta 413 Türk sermayeli firmanın bulunduğu ve 10 bine kadar da Arnavut’un istihdam edildiğini, bunun iki millet için çok güzel olduğunu ve iki tarafın birbirlerinin iş yapma şekillerine alışık olduğunu vurguladı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık