sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3843
  • Euro 35.1134
  • GR ALTIN 2326.4
  • ÇEYREK 3827.4

Zeytinburnu istihdamın merkezi olacak

Zeytinburnu’nda iş arayan ile işveren vatandaşı bir araya getirip, yerinde istihdam politikasını faaliyete geçiren Zeytinburnu Kariyer Merkezi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla açıldı.

Zeytinburnu istihdamın merkezi olacak
  • 20 Ekim 2019, Pazar 16:35

İlçede iş arayan vatandaşları yerinde istihdam anlayışıyla belirli bir eğitim sürecinden geçirdikten sonra işverenlerle buluşturan Zeytinburnu Kariyer Merkezi, resmi açılışını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla yaptı. 5 aydır faaliyette olan Zeytinburnu Kariyer Merkezi, şimdiye kadar ilçede 313 kişinin iş bulmasını sağladı. Açılışta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Bakan Selçuk ve Başkan Arısoy Kariyer Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

 “SÖYLEMİN EYLEME DÖNÜŞTÜĞÜ GÜZEL BİR HİZMET”

Kariyer Merkezi’nde faaliyet gösteren İŞ-KUR, işçi-işveren arasındaki aracılık hizmetlerinin güzel bir örneğini gördüğünü söyleyen Bakan Selçuk, “Değişen dünyamızda, çalışma hayatı da artık daha değişken ve dinamik bir yapıda. Tüketim araçlarımızdaki değişme, teknoloji değişmede aslında çalışma hayatında bizim ne kadar dinamik bir şekilde adaptasyon göstermemiz gerektiğinin de bir sonucu. Bugün de Kariyer Merkezi’nde faaliyet gösteren İŞ-KUR, işçi-işveren arasındaki aracılık hizmetlerinin güzel bir örneğini görüyoruz. Söylemin eyleme dönüştüğü güzel bir hizmet. Çünkü söz vermek kolay ama yaptıklarımızı icraata dönüştürmek daha zor oluyor. Hızla icraata dönüştürülmesi bizi mutlu ediyor. Zeytinburnu Belediyemize ve değerli Belediye Başkanımız Ömer Arısoy Beyefendiye şahsım ve gençlerimiz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 “2,6 MİLYON GENCİ İŞ-KUR ARACILIĞIYLA İŞE YERLEŞTİRDİK”

Türkiye’de 406 bin gencin iş bulma hizmetlerinden yararlandığını ifade eden Bakan Selçuk, “2012 yılından bugüne kadar 406 bin genç İŞ-KUR hizmetlerinden faydalandı. Buna ilaveten İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz. Bu programlardan 2019’da yüzde 20’si İstanbul’da olmak üzere toplam 154 bin gencimiz yararlandı. Son 7 yılda bu sayı toplam 750 bine ulaştı. 2002’den bugüne 2,6 milyon gencimizi İŞ-KUR aracılığıyla işe yerleştirdik.  2019’da yüzde 30’u İstanbul’da olmak üzere 380 bin gencimizin işe yerleşmesine aracılık ettik.” şeklinde konuştu.

 “ZAFERLE DÖNECEĞİZ”

Bakan Selçuk, Barış Pınarı Harekatı'ndan söz ederek, “Bu vesileyle Barış Pınarı Harekatı'nda fedakarca mücadele eden silahlı kuvvetlerimize, Rabbimden zaferler nasip etmesini niyaz ediyorum. Askerlerimize desteğimiz sadece dualarımız değil, daha da önemlisi daha da çok çalışarak ve daha fazla üreterek ordumuza milletimize destek olacağız.” açıklamasında bulundu.

BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK! BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK!

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık