sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3508
  • Euro 35.1039
  • GR ALTIN 2309.5
  • ÇEYREK 3798.8

Paşaçayırı Camii İbadete Açıldı

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki Paşaçayırı Camii, dualar eşliğinde ibadete açıldı.

Paşaçayırı Camii İbadete Açıldı
  • 16 Nisan 2021, Cuma 13:17

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Paşaçayırı Camii, düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Açılış için gelen davetlilere HES kodu kontrolü ve ateş ölçümü yapıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmanın sonunda dualar edilip açılış kurdelesi kesildi. İlçedeki hayırsever vatandaşların destekleriyle Gaziosmanpaşa'ya kazandırılan 3 katlı cami, aynı anda bin 500 vatandaşın ibadet etmesine imkan tanırken, kütüphane ve kuran kursu gibi fonksiyonları da bünyesinde bulunduracak.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

 

Açılışta konuşan İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imâr eder” ayetine vurgu yaparak, “Caminin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

"RAMAZAN AYINDA İLÇEMİZDE 4 CAMİYİ İBADETE AÇMIŞ OLACAĞIZ"

 

11 ayın sultanı Ramazan ayı öncesi caminin hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Güzel eserimizin gün yüzüne çıkmasında katkısı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Resullullah (S.A.V) efendimizin öncülüğüne örnek olmak münasebetiyle, Hadis-i Şerif'te yer alan; bir mescit yapanın cennette evi hazırdır inancıyla her birimizin bu mekanları artırması gerekmektedir. Yapılan bu çalışmalara desteklerimiz devam edecek. Ramazan ayında ilçemizde 4 camiyi ibadete açmış olacağız. Önümüzdeki haftalarda da Yunus Emre Camii’mizin açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

 

"CAMİLER BU TOPRAKLARA MÜSLÜMANLARIN VURULMUŞ BİRER MÜHRÜDÜR"

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise "Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde, bir kişinin camiye mescide ilgisini görürseniz onun mümin, Müslüman olduğuna şehadet edebilirsiniz buyurmuşlardır. Bu muhteşem eserin bugün burada vücut bulmasına vesile olan katkı yapan, destek veren herkesi bu manada biz herkesi gerçek Müslüman olarak kabul ediyoruz. Camiler bu topraklara Müslümanların vurulmuş birer mührüdür" dedi.

 

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık