sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3461
  • Euro 35.1203
  • GR ALTIN 2311.1
  • ÇEYREK 3801.9

Kentsel Dönüşümde 2.054 Konut Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor

Kentsel dönüşüm kapsamında daha önce 3.843 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiği Gaziosmanpaşa’da, 2.054 konut daha hak sahipleriyle buluşuyor.

Kentsel Dönüşümde 2.054 Konut Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor
  • 30 Eylül 2020, Çarşamba 16:03

Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı kentsel dönüşümünün gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa’da çalışmalar aralıksız sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle ilçedeki yapı stoğunun üçte birini yenileyecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarında konutlar hak sahipleriyle buluşmaya devam ediyor. Daha önce 3.843 konutun hak sahiplerine teslim edilirken, yapımı tamamlanma aşamasına gelen 4 projede toplam 2.054 konut daha yıl sonuna teslim ediliyor. Deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve sağlam yapıların inşa edildiği kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sosyal donatı ve yeşil alanların sayısı da hızla artıyor.

 

YILDIZTABYA MAHALLESİ 1. ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Gaziosmanpaşa’da başlatılan 4 bin 400 konutluk projenin ilk etabı olan Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanırken, peyzaj ve çevre düzenlemesi sürüyor. Yatay mimari esaslı ve mahalle kültürünü yansıtan Yıldıztabya 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 246 konut ve 34 dükkân inşa edildi. 7.500 m alan ise yeşil alana ayrıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yakından takip ettiği ve Türkiye’de kentsel dönüşüme örnek teşkil edecek proje kapsamında sadece hak sahiplerinin daire sayısı kadar konut üretildi.

 

SARIGÖL MAHALLESİ 1. ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

 

Sarıgöl Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 796 konut, 13 dükkân ve 1.039 araç kapasiteli kapalı otopark yapıldı. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayışının hâkim kılındığı projenin 15 bin metrekaresi yeşil alan ve peyzaj düzenlemelerine ayrıldı. Proje ile vatandaşlar, deprem riski taşıyan ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” ile güvenli, parkı, yeşil alanları, sosyal donatısı olan çağdaş standartlarda bir yaşam alanına sahip olacak.

 

KARAYOLLARI MAHALLESİ 1.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

 

612 konut, 17 dükkan ve 544 adet araç kapasiteli otoparkın inşa edildiği Karayolları Mahallesi 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, sosyal donatılarıyla vatandaşlara ayrıcalıklı bir yaşam imkanı sunmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen 32 derslikli Süleyman Şah Anadolu Lisesi’nin yanı sıra projede, 1.200 kişi kapasiteli cami, kapalı spor salonu, kapalı bay-bayan yüzme havuzu, çocuk parkı, kafeterya alanı ve yeni yeşil alanlar yapıldı.

 

MEVLANA MAHALLESİ 1.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

 

Mevlana Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 400 konut, 82 dükkan, 829 araç kapasiteli otopark yapıldı. Projede 1.700 m² yeşil alan ve peyzaj çalışmalarına ayrıldı. Sosyal tesisleri ve çocuk oyun alanlarını bünyesinde bulunduran proje, Gaziosmanpaşalılara prestijli, ferah ve güvenli yaşam alanları sunacak. Konutlar, 2021 yılı başlarında hak sahiplerine teslim edilecek.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık