sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5645
  • Euro 35.0206
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4005.0

ÇEKMEKÖY'DE 7 MAHALLE’NİN İMAR PLANLARI ONAYLANDI

Taşdelen, Sultançiftliği, Güngören, Soğukpınar, Aydınlar, Kirazlidere ve Cumhuriyet Mahallelerini içine alan Soğukpınar Dere Planı ve Taşdelen İmar Planı Notu onaylandı.

ÇEKMEKÖY'DE 7 MAHALLE’NİN İMAR PLANLARI ONAYLANDI
  • 17 Şubat 2022, Perşembe 23:32

Taşdelen, Sultançiftliği, Güngören Soğukpınar, Cumhuriyet, Kirazlıdere ve Aydınlar mahallelerini içine  alan  Soğukpınar Dere Planı ve  Taşdelen İmar Planı Notu onaylandı. 2009 öncesi eski belde döneminde yapılan ve birçok vatandaşın mağdur durumda bırakan imar planlarında ifraz için 300 metre şartı bulunuyordu. Çekmeköy Belediyesi mağduriyet yaratan bu uygulama için 2014 yılında  yaptığı çalışmayla ifraz şartını 200 metreye indirmişti. Devam eden çalışmalar neticesinde   metre şartı olmaksızın  yapılaşma şartlarını karşılayan herkes ifrazda bulunabilecek.Yani başka bir deyişle yapılaşma şartını sağlayan herkes kendi parselinde kendi imalatını yapabilecek.

Çekmeköy’de yapılan titiz çalışmalar sonucunda yeni bir imar  planı sürecine girmeden bu plan notu uygulanmaya başladı.  Bu sayede bölgede mevcuttaki uygulamalar durdurulmadan soruna kesim çözüm üretildi. Böylelikle çok hisseli parsellerde, yönetmelik şartları göz önünde bulundurularak vatandaşların hisseleri oranında parsel ifrazları gerçekleştirilmesi ve  müstakil yapılaşmaları beraberinde getirecek uygulamalara da olanak sağlandı.

Soğukpınar Dere Planı bölgeye yeni yatırımları beraberinde getirecek

Geçmişte dere bandı planları 100 metreden 10 metreye düşürüp vatandaşlar  için bölgede bir kazanım sağlayan Çekmeköy Belediyesi  bölge için yapılan binlik planları da tamamladı.  Büyükşehir  Meclisi’nde onaylanan planlardan sonra tapulu yerleri olan, imar bekleyen ve  imarı olmayan vatandaşların  sorununu bu sayede çözüme kavuşturulmuş olacak.Dere planları ile Aydınlar, Cumhuriyet , Soğukpınar ve Kirazlıdere Mahallelerinde yaşanılan sosyal donatı alanı ve tesis sorununu  çözüme kavuşturulmuş olacak.  Yeni planlarla  aile sağlığı merkezleri, cami, okul ve park alanları da işlendi.

Başkan Poyraz “ İlçemizin yedi mahallesini doğrudan ilgilendiren imar planlarının ve imar plan notunun hayırlı olmasını diliyorum. Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz ev , esnaf ve halk ziyaretlerinde gelen talepleri değerlendirerek böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Yapılan çalışmayla binlerce vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konuyu daha çözüme kavuşturmuş olduk. Bunların yanı sıra daha önceki planlarda yer almayan yeni proje alanları oluşturduk. Özellikle Soğukpınar, Aydınlar, Kirazlıdere ve Cumhuriyet Mahallelerinde hemşehrilerimizden gelen birçok talebi karşılayabileceğiz. Yeni parklar, okul ve aile sağlığı merkezleri ve proje alanları oluşturduk. Bu şehri vatandaşlarımızla birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz.  Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Süreç nasıl işleyecek?

Söz konusu çalışmalar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı gündeminde incelenerek uygun yönde karara bağlanmış olup, plan değişikliklerine imar planına ilişkin teknik anlamda yapılacak iş ve işlemler kapsamında imza süreci de yer almaktadır. İmza ve dağıtım süreçlerinin en aza indirilmesi için Belediye Başkanlığımızca kurumlar arası çalışmalar idari düzeyde devam etmektedir.

1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri, imza süreci tamamlandığında belediyemize iletilecek olup, belediye binası  3. kat Plan ve Proje Müdürlüğü koridorunda 1 (bir) ay süre ile askıya çıkarılarak ilan edilecektir.

Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin bilgiler, planın yasal olarak askıda bulunduğu süreç içerisinde paylaşılabilecektir.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık