sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5795
  • Euro 34.986
  • GR ALTIN 2456.8
  • ÇEYREK 4042.2

BAŞAKŞEHİR’DE ATIK MALZEMELER KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜ

TOKİ Fenertepe Ortaokulu’nda çevreci öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte geri dönüştürülebilir atık malzemelerden kütüphane kurdu.

BAŞAKŞEHİR’DE ATIK MALZEMELER KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜ
  • 27 Ocak 2022, Perşembe 23:11

TOKİ Fenertepe Ortaokulu’nda çevreci öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte geri dönüştürülebilir atık malzemelerden kütüphane kurdu. Çevreye ve geleceklerine sahip çıkan öğrencilere, Sıfır Atık projesinin öncüsü Başakşehir Belediyesi de destek verdi. 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Başakşehir’in ilk pilot okulu Fenertepe Ortaokulu oldu. Okuldaki boş bir depo değerlendirilerek, kullanılmayan palet, sandık, lastik, tahta gibi geri dönüştürülebilir malzemelerden kütüphane oluşturuldu.

 

El ele verdiler, geleceğe sahip çıktılar

Sıfır Atık projesinin öncüsü Başakşehir Belediyesi’nin hem malzeme hem de teknik destek verdiği öğrenci ve öğretmenler, geri dönüştürülebilir atıklardan kütüphane oluşturarak geleceğe sahip çıktı. Ekipler tarafından kütüphaneye atık toplama kutuları da konumlandırıldı.

 

Geri dönüşümden kütüphaneye

Okul Müdürü Harun Demirkaya, “Okulumuzda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında, kullanılmayan atıl alanda kullanılmayan malzemelerden kütüphane oluşturduk. Kütüphanemizde kullanılmayan paletler, tahtalar, sandıklar, otomobil lastikleri, boş bidonlar gibi birçok malzemeden faydalandık. Öğretmen ve öğrencilerimiz yanı sıra desteklerinden dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve ekibine çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık