sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

AFRİKA’DAKİ ENGELLİLER İÇİN MEYVE BAHÇESİ

Afrika’da yer alan Malavi Cumhuriyeti’ndeki engelli çocuklarla engelli kardeşliği kuran Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, orada meyve bahçesi oluşturdu.

AFRİKA’DAKİ ENGELLİLER İÇİN MEYVE BAHÇESİ
  • 16 Ocak 2022, Pazar 0:33

Afrika’da yer alan Malavi Cumhuriyeti’ndeki engelli çocuklarla engelli kardeşliği kuran Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, orada meyve bahçesi oluşturdu. Çikolata çocuklar, dikilen meyve fidanlarını yetiştirip ürünlerini toplayacak hem de sosyalleşme imkanı bulacak.

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, sınırları aşan büyük bir projeye imza attı. Bu kapsamda Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan Malavi Cumhuriyeti’ndeki Zomba şehrinin Chilanga Köyü’ndeki engellilerle irtibata geçildi. Görüşmeler neticesinde Bağcılar’daki kursiyerler ile Chilanga Köyü’ndekiler engelli kardeşi oldular. Bu birlikteliğin devamında ise Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı tarafından köyde bir meyve bahçesi oluşturuldu.

Köyde yaşayan down sendromlular, oluşturulan bu bahçede tropikal meyve ağaçları dikti. Çikolata çocuklar, fidan dikimi sırasında fotoğraflarını çekip Bağcılarlı kardeşlerine gönderdi. Çocuklar bahçede meyve fidanlarını yetiştirerek stres atarken ileride de ürünlerini de toplayabilecek. Bu çalışmayla uzaklardaki engellilerle gönül bağı kurduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İnsanı duygulandıran çok güzel bir tablo. Dünyanın birbirine uzak iki noktasında özel çocuklarımızın kalpleri birbirleri için atıyor. İnşallah buradaki meyveler farklı mekanlardaki neslin kaynaşmasına vesile olacak” dedi.

Çağırıcı, aynı topraklarda benzeri sosyal projelerin devam edeceğini söyledi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık