sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEDE

Tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs tedbirlerini en üst seviyeye çıkaran Bayrampaşa Belediyesi, dezenfekte ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEDE
  • 11 Mayıs 2020, Pazartesi 2:03

Tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs tedbirlerini en üst seviyeye çıkaran Bayrampaşa Belediyesi, dezenfekte ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kamu binalarını ve kamusal alanları bir bir dezenfekte eden belediye ekipleri bir yandan da cadde ve sokakları tek tek yıkıyor. Alınan önlemler kapsamında evlerinde kalmaları gereken, tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları da Bayrampaşa Belediyesi ve paydaşlarınca karşılanıyor.

MİKRO SİSLEME ARACIYLA DEZENFEKTE
Ülkeler için büyük bir tehdit haline gelen koronavirüs yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 200’den fazla ülkede görülen koronavirüse karşı aldığı tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Bayrampaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kamu binalarını, kamusal alanları, sağlık merkezlerini, kamu ve toplu ulaşım araçları ile pazar yerlerini bir bir dezenfekte ederken Temizlik İşleri Müdürlüğü de ilçenin 11 mahallesindeki toplam 884 cadde ve sokağı tek tek yıkayarak ve mikro sistemli dezenfektan püskürtme aracıyla dezenfekte ederek vatandaşlara hijyenik yaşam alanları sunuyor. Temizlik çalışmaları kapsamında çöp konteynerleri de düzenli olarak yıkanıyor.

BAYRAMPAŞA'NIN 'ÇINARLARI' DESTEKLENİYOR
Öte yandan, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalmaları gereken, tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan Bayrampaşalı 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları Bayrampaşa Kaymakamlığı, Türk Kızılayı Bayrampaşa Şubesi, İyilik Gönüllüleri ve  Bayrampaşa Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ortaklaşa karşılanıyor. Yaşlı olan ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların yardım taleplerini 112, 155 ya da 156'dan Vefa İletişim Merkezi'ne bildirmeleri gerekiyor.

MASKESİZ GİRİŞLERE İZİN VERİLMİYOR
Ayrıca, alınan önlemler çerçevesinde gıda ve hijyen denetimlerini arttıran Bayrampaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçedeki pazar yerlerinin girişinde vatandaşlara maske dağıtıyor, maskesiz olarak pazara girmek isteyenlere ise izin verilmiyor. Pazar alanlarının önünde vatandaşların kullanımı için de el dezenfektanları bulunduruluyor.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR
Koronavirüs salgınının hayatımızı olumsuz etkilediği şu günlerde, Bayrampaşa Belediyesi ‘can dostlarımız’ olan sokak kedi ve köpekleri ile kuşları da unutmuyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, onlar için beslenme odaklarına ve ilçenin belirli noktalarına düzenli olarak mama, yem ve su takviyesi yapıyor.

270 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU
Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve onlarca ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 3.9 milyonu, can kaybı ise 270 bini aştı. Toplam 1 milyon 341 binden fazla kişi de iyileşerek sağlığına kavuştu.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün Dezenfekte Programı İçin Tıklayınız…

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün Yıkadığı ve Dezenfekte Ettiği Cadde ve Sokakları Görmek İçin Tıklayınız…

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık