sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a bir kez daha tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, 12 Aralık 2017'de bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı manevi tazminat davası karara bağlandı.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a bir kez daha tazminat ödeyecek
  • 29 Kasım 2018, Perşembe 15:30

İSTANBUL (AA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının, 12 Aralık 2017'de bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına 190 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacı Cumhurbaşkanı Erdoğan adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik katıldı.

Hakim, davalı Kılıçdaroğlunun avukatının reddihakim talebinde bulunduğunu tutanağa geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın avukatı Ferah Yıldız, talebin reddine karar verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik de reddihakim taleplerinin kabulüne karar verilmesini istedi.

Mahkeme hakimi, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 41. maddesi gereğince talebin reddine karar verdi.

Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğana 150 bin lira, Mustafa Erdoğana 20 bin lira, Ziya İlgene de 20 bin lira olmak üzere toplam 190 bin lira manevi tazminatın haksız fiil tarihi olan 19 Aralık 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlundan alınarak davacılara verilmesine karar verdi.

Toplam tazminat 1 milyon 18 bin lira oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha önce de söz konusu iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğana toplam 5 kez tazminat ödemeye mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, 28 Kasım 2017de partisinin grup toplantısındaki yaptığı konuşmalar nedeniyle Kılıçdaroğluna açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası, 7 Haziranda karara bağlanmıştı. Kılıçdaroğlu, Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, aynı iddialar üzerine açılan bir başka davada, 13 Haziranda, Kılıçdaroğlunun 142 bin lira manevi tazminat ödemesine karar vermişti.

Üçüncü tazminat davasının görüldüğü Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Kılıçdaroğlunu 359 bin lira manevi tazminata mahkum etmişti. Yine aynı mahkemede açılan dördüncü tazminat davasında da Kılıçdaroğlu, 130 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Böylece Kılıçdaroğlu, söz konusu iddiaları nedeniyle İstanbulda açılan 5 farklı tazminat davasında, 1 milyon 18 bin lira tazminata mahkum edilmiş oldu.

Dava dilekçesinden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgenin avukatlarınca İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dilekçede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun partisinin 21 Kasım 2017'deki grup toplantısında birtakım belgeler açıklayacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına milyonlarca dolar para transfer ettiğini iddia ettiği belirtilmişti.

Dilekçede, davalı Kılıçdaroğlunun 28 Kasım 2017de de Yurt dışına milyonlarca dolar para aktarıldığını ispat ediyorum. şeklinde elinde salladığı ancak göstermediği belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira yolu ile hakarette bulunduğu kaydedilmişti.

Aynı gün söz konusu iddialara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına Kılıçdaroğlundan yargı önünde hesap sorulacağı ve iddia ettiği belgeleri yayınlaması amacıyla açıklama yayınladıkları aktarılan dilekçede, Kılıçdaroğlunun buna rağmen hakaret ve iftiralarına süreklilik arz edecek şekilde devam ettiği, 19 Aralık 2017de NTV televizyonunda katıldığı bir programda da çeşitli beyanlarda bulunduğu anlatılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlunun televizyon programında yaptığı konuşmalara da yer verilen dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına 250 bin lira, Ziya İlgen ve Mustafa Erdoğan adına da 125er bin lira manevi tazminata hükmedilmesi talep edilmişti.

Muhabir: Filiz Kınık, Ali Cevahir Aktürk

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık