sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.0183
  • GR ALTIN 2512.1
  • ÇEYREK 4132.8

İsrail'den Kudüs Bakanına yurt dışına çıkış yasağı

İsrail makamları, Filistin yönetimine bağlı Kudüs Bakanı Adnan elHüseyni'nin pasaportuna el koyarak 3 ay süresince yurt dışına çıkışını yasakladı.

İsrail'den Kudüs Bakanına yurt dışına çıkış yasağı
  • 22 Kasım 2018, Perşembe 20:30

KUDÜS (AA) Filistin yönetimine bağlı Kudüs Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail istihbarat servisinin dün Bakan Hüseyni'yi Batı Kudüsteki ElMeskubiyye (Russian Compound) İstihbarat Merkezine çağırdığı ve hakkında 3 ay yurt dışı yasağı getirildiğine ilişkin kararı kendisine tebliğ ettiği belirtildi.

İsrailli yetkililer bu karar uyarınca Bakan Hüseyniye Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Lübnan'da düzenlenmesi planlanan konferansa katılamayacağını da bildirdi.

Aynı zamanda Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi olan Hüseyni’nin pasaportuna el konulduğu ve 10 bin şekel (yaklaşık 14 bin TL) mali kefalete imza attırıldığı ifade edilen açıklamada, planlandığı üzere Hüseyninin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas adına Lübnan'daki konferansta konuşma yapmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

Öte yandan, İsrail makamlarının Kudüs Bakanlığına bağlı Kudüs Valisi Adnan Gaysa da işgal altındaki Batı Şeria'ya 6 ay boyunca giriş yasağı getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, Kudüs Valisi Gays'ın aynı zamanda aralarında Kudüs Bakanı Hüseyni ve Filistin İstihbarat Başkanı Macid Ferecin de bulunduğu bazı üst düzey Filistinli yetkililerle bir araya gelmesinin yasaklandığına dikkat çekildi.

Kudüs Valisi Gays, geçen ay İsrail güçleri tarafından gözaltına alınmış ve birkaç gün sonra serbest bırakılmıştı.

 

11. ULUSLARARASI İLETİŞİM GÜNLERİ BAŞLIYOR 11. ULUSLARARASI İLETİŞİM GÜNLERİ BAŞLIYOR

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık