sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.83
  • GR ALTIN 2394.5
  • ÇEYREK 3939.7

Günpınar Şelalesi'nde sonbahar güzelliği

Türkiyenin 243. tabiat parkı ilan edilen Malatyanın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, doğal oluşumu ve saklı kalmış yapısıyla tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.

Günpınar Şelalesi'nde sonbahar güzelliği
  • 06 Kasım 2018, Salı 14:30

MALATYA (AA) El değmemiş doğası, kanyonu ve bitki örtüsüyle Türkiyenin 243. tabiat parkı ilan edilen Malatyanın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, sonbaharda rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Malatyaya 110, ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafedeki Günpınar Şelalesi, aynı adı taşıyan vadisiyle sonbahar mevsiminde ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.

Türkiyenin 243. tabiat parkı Günpınar Şelalesi, 40 metre yükseklikten dökülen sularıyla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Yeşil, mavi ve sarının bütün tonlarını taşıyan şelale, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle sonbahar mevsiminde, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yerlerinden biri oluyor.

Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, sonbaharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla doğal bir stüdyo imkanı sağlıyor.

Türkiyenin en önemli ilçeleri arasında

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günpınar Şelalesinin ilçenin önde gelen turizm değerleri arasında yer aldığını söyledi.

İlçelerinin 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Eser, barındırdıkları tarihi ve kültürel değerlerle Türkiyenin en önemli ilçeleri arasında yer aldıklarını ifade etti.

Geçen yıl ilçemizi 700 bin kişi ziyaret etti

Eser, ilçenin barındırdığı doğal güzellikler arasında Günpınar Şelalesinin ilk sıralarda geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

Günpınar Şelalemiz Türkiyenin en doğal şelalelerinden. Genelde şelalelere yürüyerek gitmek mümkün ama buraya hemen arabanızdan iniyorsunuz asfalttan yoldan direk şelaleye ulaşabiliyorsunuz. Türkiyenin en güzel şelalesi burası. Bu güzelliklerden herkesin daha çok faydalanması için burayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne devrettik ve Türkiyenin 243. tabiat parkı ilan edildi. Geçen yıl ilçemizi 700 bin kişi ziyaret etti ve bu sayı her geçen yıl artıyor.

Şelale sonbaharda ayrı kışın ayrı bir güzelliğe bürünüyor

Eser, şelalenin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü dile getirerek, şelalenin sonbaharda ayrı kışın ayrı bir güzelliğe büründüğünü ifade etti.

İlçenin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü anlatan Eser, Türkiye bir cennet. Cenneti tarif ederken ne diyorlardı altından ırmaklar akan sular var diyorlardı. İşte burada altından su akan ırmaklar var. Eğer insanlar dünyada cenneti görmek istiyorlarsa mutlaka Darendeye gelsinler. Dünyanın cenneti Darende diyorum. ifadelerini kullandı.

İlçenin, Günpınar Şelalesinin yanı sıra Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Hasan Gazi Türbesi gibi çok sayıda değerinin bulunduğunu vurgulayan Eser, herkesi ilçedeki bu güzellikleri görmeye davet etti.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık