sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4504
  • Euro 34.829
  • GR ALTIN 2438.6
  • ÇEYREK 4015.1

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ KUTLU OLSUN

İSTER OTURUN.. İSTER ZIPLAYIN.. HER ÇOCUK FARKLIDIR.. FARKLI EĞLENİR.. FARKLI ÖĞRENİR.. SİZİ SEVİYORUZ.. DÜNYA ÇOCUK GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ KUTLU OLSUN
  • 01 Ekim 2019, Salı 16:47

Hepiniz bugünün küçükleri yarının büyüklerisiniz. Çok değil, kısa bir süre sonra hepiniz büyüyecek ve bu vatana faydalı işler yapacaksınız. Bu ülkeyi güzel yarınlara ulaştırmak için hepinizin birer mesleği olacak. Sizler geleceğin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri olacaksınız.


Annelerimiz biz henüz küçük olduğumuz için temel ihtiyaçlarımızı karşılar. Babalarımız ise dışarıdaki ihtiyaçlarımızı giderir. Anne ve babası olmayan çocuklara yurdumuzda Çocuk Esirgeme Kurumu bakar. Korunmaya muhtaç çocuklara devlet tarafından el uzatılması çok büyük bir gerekliliktir.


Bir ülkenin çocukları o ülkenin mirasçılarıdır. Bu nedenle çocuklarınıza nasıl davranır, onları nasıl yetiştirirseniz geleceğinizi de o insanlara emanet edersiniz. Çocuklar dünyanın en önemli varlıklarıdır. Atatürk Cumhuriyet döneminde çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için birtakım önlemler almıştır. Çocuklar sağlık, eğitim ve öğretim bakımından en iyi şekilde yetiştirilmeye çalışılmıştır.
Gelecek çocukların elindedir. Bir çocuğun mutlu ve başarılı olmasının en öncelikli koşulu sevilmesi ve kendini güvende hissetmesidir. Gerek anne ve babası gerekse çevresindeki kişiler tarafından sevilen çocuklar ilerleyen yıllarda daha başarılı işlere imza atar. Bu nedenle tüm çocuklar sevilmeli ve bu sevgi onlara en doğru şekilde hissettirilmelidir. Çocuklar çok değerlidir, onları incitmemek gerekir.
Dünya Çocuk Günü, ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmaktadır.


Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.


Dünya üzerinde birçok çocuk ya savaş ortasında ya da açlık sınırında yaşamını sürdürmektedir. Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık