sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3784
  • Euro 34.7799
  • GR ALTIN 2395.0
  • ÇEYREK 3944.0

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: Rusya uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Rusya'nın Ukrayna'nın Kerç Boğazı'ndan yasal geçişini engellemesi, uluslararası hukuku ihlal ediyor. Bu küstah eylem, uluslararası toplum tarafından kınanmalı ve asla kabul edilmemeli. dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: Rusya uluslararası hukuku ihlal ediyor
  • 26 Kasım 2018, Pazartesi 23:30

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rus savaş gemilerinin, Kırım açıklarında Azak Denizinde Rusya kara sularını ihlal ettiği iddiasıyla Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasının ardından artan gerginlik üzerine acil toplandı.

Ancak Rusya, sınırlarının ihlali gerekçesiyle toplantıya çağırdığı 15 üyeli konseyde gerekli olan 9 ülkenin desteğini alamadığı için toplantı, Azak Denizindeki RusyaUkrayna gerginliği başlığı altında yapıldı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İngiltere, Hollanda, Polonya ve İsveç adına yaptığı açıklamada, Ukraynanın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirterek, konseyin Rusyanın provokasyonlarını, sınırlarının ihlali başlığı altında değil, uygun bir gündem maddesi olarak ele alacağını söyledi.

Rusyanın hafta sonu pervasızca gerginliği artırdığını belirten Haley, Rusya'nın Ukraynanın Kerç Boğazından yasal geçişini engellemesi, uluslararası hukuku ihlal ediyor. Bu küstah eylem, uluslararası toplum tarafından kınanmalı ve asla kabul edilmemeli. diye konuştu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy ise Ukrayna'yı uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı.

Polyanskiy, Bu provokasyonun önceden planladığı çok açık ve Batılı devletler destekledi. dedi.

Dmitry Polyanskiy, BMGKnin Ukraynanın tehlikeli eylemlerinin sorumluluğunu yüklenmemesi gerektiğini söyledi.

Gerginlikten duyulan endişe en üst düzeyde

Haley, BMGKde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bu sabah konuştuğunu belirterek, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlikten duyulan endişenin en üst düzeyde yansıtıldığını belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlikten Rusyayı sorumlu tutan Haley, Başkan Trumpın da birçok kez dediği gibi ABD Rusya ile normal bir ilişkiyi memnuniyetle karşılar ama Rusyanın bunun gibi yasa dışı eylemleri ilişkilerin normalleşmesini imkansız hale getiriyor. dedi.

ABDnin, Rusyaya, Kırımı ilhakı nedeniyle uyguladığı yaptırımların devam edeceğini ifade eden Haley, bu tür gerginlikleri tırmandırarak Rusyanın dünyadaki konumuna, ABD ve diğer birçok ülkeyle ilişkilerine daha fazla zarar vereceğini söyledi.

Rusyadan Poroşenkoya suçlama

Rusyanın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy ise Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenkoyu gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi oylarını artırmak için gerginliği tırmandırmakla suçladı.

Polyanskiy, Bu koşullarda iktidarda kalmayı nasıl başarabilir, provokasyon düzenle ve bir kez daha her şeyden Rusyayı sorumlu tut, kendini kahraman ilan et ve reytinglerini artır. dedi.

Ukraynanın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Volodymyr Yelchenko ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus temsilcinin iddialarını yalanlayarak Rusyayı uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmekle suçladı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık