NATO'nun doğuya yayılması Avrupa - Atlantik bölgesinde krize neden oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Avrupada ABD füze savunma sistemi konuşlandırılması ve NATO'nun doğuya yayılmasının Avrupa - Atlantik bölgesinde güven krizine neden olduğunu belirtti.

Yerel Gerçek

MOSKOVA (AA) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 25. Bakanlar Konseyi Toplantısında yaptığı konuşmada, NATOnun doğu sınırlarındaki faaliyetlerini eleştirdi.

Lavrov, NATO'nun umursamaz şekilde genişlemesi, ittifakın doğu kanadı diye adlandırılan bölge üzerindeki potansiyelini artırması, ABD'nin füze savunma sistemini Avrupaya konuşlandırması, uydurulmuş bahanelerle gayrimeşru yaptırımlar AvrupaAtlantikte güven krizine yol açtı. ifadesini kullandı.

Kiev yönetiminin Batı tarafından korunduğunu söyleyen Lavrov, Kiev rejiminin, onu affeden ve hatta haklı çıkaran Batılı hamilerinden tam bir dokunulmazlığa sahip olması şaşırtıcı. Bu, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Donbastaki temas hattındaki aktif askeri hazırlıkları ve Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin Karadenizdeki provokasyonlar için de geçerlidir. şeklinde konuştu.