sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4348
  • Euro 34.4667
  • GR ALTIN 2487.1
  • ÇEYREK 4092.4

YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILIYOR

Esenler Belediyesi yeni normalin ilk kültür sanat sezonunu Mazhar Alanson konseriyle açıyor.

YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILIYOR
  • 01 Ekim 2020, Perşembe 20:47

Esenler’deki kültürel faaliyetleri vatandaşlarla buluşturan Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 2020-2021 yılı “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”na özel etkinlilerle hem Esenlerlileri hem de İstanbulluları kültür ve sanatla yeniden buluşturuyor. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz sezon seyircilere erken veda eden sahneler “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”nda yeniden kapılarını açıyor. 9 Ekim Cuma günü, saat 20.00’de, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek açılış gecesinde, usta sanatçı Mazhar Alanson sahne alacak.

 

ANADOLU’DA TÜRKÇE ŞİİRİN ÖNCÜSÜ: YUNUS EMRE

 

Esenler Belediyesi kültür sanat sezonlarına tarihin önemli fikir ve ilim adamlarının isimlerini vererek, hem bu kişilerin eserlerinin ve fikirlerinin yaşatılmasına vesile oluyor hem de yapılan etkinliklerle bu değerli isimleri günümüzde de tanıtma misyonunu sürdürüyor. Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı vesilesiyle Esenler Belediyesi, 2020-2021 yılı kültür sanat sezonunu Yunus Emre’ye adadı. Böylece Esenlerliler yeni normalin ilk kültür sanat sezonunda Yunus Emre’yle ilgili özel programlara katılırken aynı zamanda sanatla dolu bir yıl geçirecek.

 

KÜLTÜR SANAT ESENLER’DE YENİDEN CANLANACAK

 

Yeni normalleşme kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak düzenlenen konserlerle başlayan kültür sanat sezonunda seminerler, söyleşiler, tiyatro gösterimleri ve panellerle birlikte kültür sanat Esenler’de yeniden canlanacak. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi’nin danışmanlığında gerçekleşecek yeni sezonda “Yunus Divanı”, “Yunus Emre Okumaları”, “Şiir Festivali” ve sezona özel olarak hazırlanacak tiyatro gösterimleri gibi özel etkinlikler de yer alacak.

 

YENİ NORMALE ÖZEL TEDBRİLER

 

Vatandaşların pandemi sürecinde kültür-sanattan kopmaması için düzenlenen etkinlikleri belediyenin sosyal medya platformları aracılığıyla izleyicilerin beğenisine sunan Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, yeni normalde yapılacak kültür sanat etkinliklerini, aldığı özel tedbirlerle birlikte yürütecek. Etkinlik öncesinde salona alınacak katılımcıların ateşleri ölçülerek maskeleri kontrol edilecek. 600 kişilik büyük bir salonda gerçekleşecek etkinliklere en fazla 175 kişi katılabilecek. Davetliler arasında iki koltuk mesafe bırakılarak düzenlenecek etkinliklerde salonlar düzenli olarak dezenfekte edilerek alanda hijyen kuralları sağlanacak.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık