sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5636
  • Euro 34.9128
  • GR ALTIN 2435.7
  • ÇEYREK 4011.2

'YENİDEN DİRİLİŞ' RUHUYLA RAMAZAN

Esenler'de Ramazan ayının manevi iklimini yansıtacak Çocuk İftarı'ndan İftar Çeşmeleri'ne, Eve Teslim İftar'dan Anadolu'yu Mayalayanlar'a kadar 19 farklı projesini Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tanıttı.

'YENİDEN DİRİLİŞ' RUHUYLA RAMAZAN
  • 03 Mayıs 2019, Cuma 2:10

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi'nin, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun hayata geçirdiği sosyal ve kültürel 19 projesini tanıttı. On bir ayın sultanını karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi, bu sene de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin yanı sıra 7’den 70’e her yaştan insana hitap eden birbirinden farklı özgün Ramazan projelerine imza atacak.

 

BİZİM İÇİN 'RAMAZAN YENİDEN DİRİLİŞTİR'

 

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısında "Ramazan Yeniden Diriliştir" sloganıyla gerçekleştirilecek proje ve etkinlikleri anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yılın sloganını neden "Ramazan Yeniden Diriliştir" yaptıklarını şu sözlerle açıkladı:

"Ramazan ilginç bir iklimdir. Ramazan programlarımızı belirlerken kendimize aldığımız temel parola 'Ramazan'ın ruhunu şehre üflemek' olmuştur. Ramazan geldiğinde inancımızın temel prensipleri gereği, kötülük kapılarının sonuna kadar kapandığı, iyilik kapılarının sonuna kadar açıldığı çok önemli bir iklim başlar. Bu sene Ramazan'da kullanacağımız üst başlığımız 'Ramazan Yeniden Diriliştir' olacak. İnsan olarak yeniden tazelediğimiz, yeni bir çerçeve çizdiğimiz, kendimizi muhasebeye bağlı tutacağımız önemli bir manevi iklimdir.İşte bu manevi iklim bizde yeniden dirilişi, tazelenmeyi, dostluğumuzu, komşularımızı, insanımızı, sevgimizi hatırlatacak. Yeni hatırlatmalar, yeni dirilişlere, tanışmalara, buluşmalara vesile olacaktır."

 

150 BİN KİŞİYLE İFTARDA BULUŞACAĞIZ

 

 

Ramazan ayı boyunca Esenler'de her günün bu ayın atmosferine uygun olarak her gün dolu dolu geçeceğini belirten Göksu, "Dörtyol Meydanı'nı sadece Esenlerliler için değil çevre ilçelerdeki vatandaşlarımız için de buluşma noktası olabilecek bir meydan olarak kurguladık. Her akşam değişik sanatsal ve kültürel etkinlikler, sohbetler Esenler'deki kardeşlerimizle buluşacak. Anadolu yöre derneklerinin Ramazan buluşmalarını yapacağı stantlar, Osmanlı geleneği olan Çınaraltı Sohbetleri, Helva Buluşmaları bu yılda devam edecek. Esenler Belediyesi olarak biz insanları çadırlarla kuyruklarda bekletmeyeceğiz. Her akşam üç bin kişiye evinde iftar vereceğiz. İftara yetişemeyen ya da iftarını yetiştiremeyen vatandaşlarımız 'Alo İftar' hattını arayarak evlerine iftar isteyebilecekler. 'Askıda İftar' ile her akşam belli camilerde panolarda asılı olacak iftarlıklar, kimin getirdiği kimin aldığı belli olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Ramazanın ruhunu bu şehre üfleyeceğiz. Çünkü ramazanın ruhuna kardeşliğine bereketine çok ihtiyacımız var. Bu yıl meydanda yapacağımız 'Yeryüzü İftarı' dahil toplamda 150 bin kişiye iftar vereceğiz, Ramazan'ın bereketini paylaşacağız" diye konuştu.

 

SERTİFİKALI DAVULCULARIN MANİLERİYLE TANITILDI

 

 

Esenler Belediyesi'nin Esenler'de Ramazan ayının manevi iklimini yansıtacak İftar Çeşmeleri’nden Helva Sohbetleri'ne, Alo İftar’dan Eve Teslim İftar’a, Anadolu’yu Mayalayanlar’dan Ramazan Sohbetlerine, Askıda İftar'dan Yeryüzü İftarı'na kadar tüm Ramazan projelerini tanıttı. Esenler Sanat Evi (ESEV)'nde aldıkları eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan Ramazan davulcuları da davulları ve manileri ile Başkan Göksu'ya eşlik ettiler.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık