sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3245
  • Euro 35.1139
  • GR ALTIN 2302.2
  • ÇEYREK 3787.5

SOSYAL BELEDİYECİLİK VE ETNİK KİMLİĞİN YENİ MEDYA ARAÇLARI ÜZERİNDEN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ

Selahattin Bölükbaşı’nın yazmış olduğu “Sosyal Belediyecilik ve Etnik Kimliğin Yeni Medya Araçları Üzerinden Yerel Seçimlere Etkisi” adlı kitap, Ekin Yayınevi tarafından yayımlandı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VE ETNİK KİMLİĞİN YENİ MEDYA ARAÇLARI ÜZERİNDEN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ
  • 07 Ekim 2022, Cuma 18:22

Yerel Gerçek adlı internet haber sitesinin editörü Selahattin Bölükbaşı’nın yazmış olduğu “Sosyal Belediyecilik ve Etnik Kimliğin Yeni Medya Araçları Üzerinden Yerel Seçimlere Etkisi” adlı kitap, Ekin Yayınevi tarafından yayımlandı.

Kitap hakkındaki tanıtıcı bilgiyi, kitabın hazırlık süreci boyunca danışmanlık desteği vermiş olan Dr. Tamer Bayrak’ın yazmış olduğu Önsöz’den alıntı yaparak paylaşılmıştır.

“….. İnsanın yaşamak ve neslini devam ettirmek için tasarladığı toplumlar, sahip oldukları kültürel kodlar nezdinde dönüşmüş, diğer toplumlarla kurulan iletişimin etkinliğinde kurallar tasarlamış ve uygulamıştır. Bu uygulama oldukça ilginçtir, çünkü her toplum temelde aynı kurallara sahip bir yapıyı benimsemekte ancak bazı özellikleri kendi toplum modeline göre tasarlamaktadır. Hükümetler, askeri yapılar, eğitim, sağlık, hukuk ve yerel yönetim biçimleri bunlara örnektir. Burada mevcut olan farklılıklar ise ilgi çekicidir ve anlaşılmayı gerektirmektedir. Toplum yaşamının aslında hassas bir denge üzerine kurulu olduğu düşünüldüğünde bu yaşamı yönetmek için belirlenen kurallarda anlaşılamayan noktaların varlığı yıkıcı ve ciddi bir tehlikedir.

Bu kitap işte tam bu noktada değerli hale gelmektedir. Dünyada pek çok örneği olan ve toplum yaşamında kritik bir öneme sahip olan belediyeciliğin dünya ve Türkiye bağlamında güncel tanımlamasının yapıldığı bu çalışmada günümüz toplum yaşamının en önemli kazanımı olan demokratik seçimlerin yerel yönetime yansıması ve yönetimde devamlılığın nasıl sağlandığı akademik anlamda irdelenmiştir. Bununla birlikte çalışmayı diğer yerel yönetimleri inceleyen çalışmalardan ayıran en önemli unsur ise, yerel kodların yerel yönetime etkilerinin bilimsel olarak ispatlanması olmuştur. Dünya günümüzde McLuhan’ın tabiriyle bir küresel köy haline gelmiş olsa da yerellik halen en önemli niteliklerdendir. İnsanlar ne kadar enformasyon bombardımanına tutulmuş olursa olsun yerel kültürel kodlarından vazgeçememekte, bu kodlar hemen her unsurda kendisini hissettirmektedir. Bu kitapta da görüleceği üzere yerelliği göz ardı etmek mümkün değildir ve toplum yaşamında bugün olduğu gibi gelecekte de daima etkili olacaktır.

Kitabın yerel yönetim açısından oldukça önemli bir kavram olan belediyeciliği anlamak, akademik açıdan yansımalarını öğrenmek, dünya ve Türkiye açısından farklılıklarını görmek ve bu alanda yapılacak çalışmalar için yararlanmak isteyenlere faydalı olması dileğiyle..”

Kitabın dağıtımı Ekin Yayınevi tarafından yapılmaktadır. İnternet üzerinden sipariş için: https://www.ekinkitap.com/sosyal-belediyecilik-ve-etnik-kimligin-yeni-medya-araclari-uzerinden-yerel-secimlere-etkisi

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık