sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.6003
  • Euro 34.8242
  • GR ALTIN 2496.6
  • ÇEYREK 4107.6

ŞİLE'DE 2021'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI

Şile Belediyesi 2021'de gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bir bülten yayınladı.

ŞİLE'DE 2021'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI
  • 09 Ocak 2022, Pazar 17:50

Şile Belediyesi 2021'de gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bir bülten yayınladı. Yayınlanan bu bültende aşağıdaki açıklamalar yer aldı:

"2021 yılının ilk çeyreğinden sonra ülke genelinde aşılama çalışmalarının hızlanmasıyla küresel salgın önlemlerinin hafifletilmesi ile birlikte Şile Belediyesi olarak çalışmalarımıza büyük bir hız kazandırdık. Bu güzel ilçe için söz verdiğimiz, hayal ettiğimiz, planladığımız projelerimizi, hizmetlerimizi ve eylemlerimizi projeleri teker teker hayata geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 2021 yılı içerisinde hayata geçirdiğimiz çalışmalarda gayret gösteren mesai arkadaşlarıma ve çalışmalarımızı takdirle karşılayan kıymetli hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

17.000 TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü, “Adım Adım Yerinde Hizmet” sloganıyla yaz ve sonbahar sezonu boyunca asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürdük. Yaptığımız planlama doğrultusunda özellikle alt yapı çalışması tamamlanan ve acil asfalt ihtiyacı bulunan cadde ve sokaklarımızda belediyemizin ekipleri gerekli çalışmaları tamamladı. Bu çalışmalar kapsamında Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yaklaşık 17.000 tonluk asfalt serim çalışmasını gerçekleştirdik.

Önümüzdeki sezonda da asfalt çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edecek, önceliği olan ve planlamamızda yer alan lokasyonlarda kendi öz kaynaklarımızla bu çalışmalarımızı nihayete erdireceğiz.

GÜZEL İLÇEMİZİN CADDELERİ IŞIL IŞIL.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi Şile önemli bir turizm destinasyonu ve özellikle yaz aylarında bu turizm hareketliliğini fazlaca yaşayan bir ilçe. Hem hemşerilerimizin hem de misafirlerimizin estetik anlayışına hitap edecek aydınlatma ve kent mobilyası projelerimizle ilçemizin önemi ana arterlerine farklı bir ruh kazandırmaya gayret ettik.  

Teknik birimlerimizin hazırladığı görsel çalışmaları hemşerilerimizin beğenisine ve seçimine sunarak katılımcı yönetişim kültürünü de ön plana çıkarabilmeyi hedefledik.

Üsküdar Caddemizi ve Cumhuriyet Caddemizi süsleyen büyük yıldız, Ağva’yı süsleyen Kum Zambağı sembollerimiz ile ilçemizin farklı kültürel değerlerine de atıfta bulunduk.

Bu çalışmalarda bir noktaya özellikle vurgu yapmak istiyorum. Tasarım Şile Belediyesi, kent mobilyalarının üretimi Şile Belediyesi, montaj ve uygulama çalışmaları Şile Belediyesi, peyzaj çalışmaları Şile Belediyesi… Yani tüm aşamaları A’dan Z’ye belediyemize ait. Bu kurumumuz için büyük bir gurur kaynağı…

GENÇLERİMİZİ VE ÇOCUKLARIMIZI UNUTMUYORUZ.

ŞİLE SPOR AKADEMİSİ İLE TOPLAM 3000 KARDEŞİMİZE SPOR EĞİTİMİ VERDİK.

Gençlerimiz ve çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz her proje bizi ayrıca heyecanlandırıyor, çünkü gençlerimiz, çocuklarımız bu ülkenin geleceği…

Şile Kaymakamlığı, Şile Milli Eğitim Müdürlüğü, Şile Halk Eğitim Merkezi ve Şile Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle hayata geçirdiğimiz Şile Spor Akademisi ile 2021 yılı içerisinde toplam 15 branşta, Şile ve Ağva’da açık ve kapalı olmak üzere toplam 15 ayrı lokasyonda, 1.308 aktif öğrenci ve 32 kişilik eğitmen kadrosu ile Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında spor eğitimi çocuklarımıza ve gençlerimize spor ruhunu aşılamaya çalıştık. Yine, Şile ve Ağva merkeze spor eğitimlerine gelemeyen gençler ve çocuklar için mobil spor çalışmalarımızı hayata geçirerek toplamda 1000’e yakın çocuğumuzun ayağına spor hizmeti götürdük. Bu alanda fark yaratmak ve farkındalık oluşturmak adına yaz aylarında dalga sörfü eğitimimizi çocuklarımızla buluşturduk. İstanbul ölçeğinde ilçe belediyeleri bazında dalga sörfü eğitimi veren ilk belediye olduk.

Çocuklarımızın mutluluğu ilgisi ve ailelerimizin de olumlu geri bildirimleri neticesinde kış döneminde de akademimiz aktif eğitimlerine devam ediyor. Kış dönemi eğitimlerimizde de mesai arkadaşlarımız farklı branşları ilçemizle tanıştırıyorlar. Yine bu alanda bir ilk olacak Eskrim branşında şuan bu spora ilgi duyan gençlerimiz eğitimlerine devam ediyor. Unutmadan ifade edeyim öğrencilerimize verdiğimiz antrenman malzemeleri dahil akademi çatısı altında yürüttüğümüz her çalışma tamamen ücretsiz. Kaydolmamış olan çocuklarımız, gençlerimiz varsa ailelerinden de rica ediyorum çocuklarımızın en az bir dalda sportif faaliyetlerle uğraşması onların gelişimi için oldukça önemli ve kayıtlarımız her zaman açık.

ŞİLE KARTI AİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR.

Şile Kart Projemiz ile hemşerilerimiz, işletmelerimiz ve esnafımız arasında köprü vazifesi görüyoruz. Salgın sürecinden yorgun çıkan esnafımıza da bir hareketlilik sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Şile Kart projesi ile yaklaşık 10.000 hemşerimiz üye işyerlerindeki kullanımlarında ciddi avantajlar elde etti. Belediyemizin sosyal tesisleri ve otopark işletmelerinin haricinde sisteme üye olan 145 işletmemizle Şile Kart ailesini genişletmeye devam ediyoruz. Özellikle son dönemde Medipol Çamlıca Hastanesi yaptığımız protokol ile sağlık harcamalarında da Şilelilere katkı sağlıyoruz.

Gerekli teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra kısa bir süre içerisinde ilçemizde eğitim gören üniversiteli kardeşlerimizin de faydalanacağı Şile Kart’a olan ilgiden ve bu hizmeti hemşerilerimize sunuyor olmaktan çok memnunuz.

AĞVA EK HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİNİN SONUNA YAKLAŞIYORUZ.

Ağva için projelendirdiğimiz ve yapımına başladığımız Ağva Ek Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin sonuna yaklaşıyoruz. İlçemizin geleneksel mimari dokusunu dikkate alarak tasarladığımız projemiz ile Ağvalı vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla projelendirdiğimiz çok amaçlı salon ile projenin içerisinde yer alan hizmet alanları ile önemli bir ihtiyacı nihayete erdireceğiz. Peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasının ardından bu güzel eseri sizlerle birlikte açmak için sabırsızlanıyoruz.

HEM ÇOCUKLARIMIZIN HEM DE EĞİTİMİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitimine sağladığımız destek artarak devam edecek.

Doğancılı mahallemizde bulunan Necda Moralıgil İlkokul ve Ortaokulu barındırdığı nitelikler ve mekânsal kalitesiyle bence İstanbul’un örnek eğitim kampüslerinden bir tanesi. Böyle bir eğitim kompleksine ilçemizin ev sahipliği yapıyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olmakla beraber, aynı zamanda eğitim alanındaki vizyonumuzun da bir yansıması niteliğinde. Hatırlarsınız okulumuzun açılışını Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in katılımlarıyla sizlerle beraber gerçekleştirmiştik. Önümüzdeki dönemde de bakanlığımız ve ilçe müdürlüğümüz ile eğitim alanındaki yatırımlarım ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yine 2021 yılı içerisinde bir başka önemli eğitim kampüsünü, Değirmençayırı Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir İlköğretim ve Ortaokulumuzu öğrencilerimizle buluşturduk.

Oldukça özel bir proje olan, Ubeyli Masal Okulu’nun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Şile Belediyesi olarak çocuklarımız için hazırladık. Tüm bakım, onarım ve dekorasyon çalışmalarını Şile Belediyesi olarak üstlendiğimiz okulda çocuklarımız muhteşem bir doğa içerisinde birbirinden güzel Anadolu masallarını dinleyerek sosyalleşebiliyorlar.

Şile Belediyesi olarak okullarımızı ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında öğrencilerimize eğitimlerine katkı sağlayacak online ders destek sistemi tanımlı olan pakodemy kartlarını ve bizleri hatırlamaları için kalem armağan ediyoruz. Geleceğimiz, umudumuz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatına katkı sağlamak bizleri mutlu ediyor.

Önümüzdeki yıllarda Şile’de yaşayan herkesin gurur duyacağı çok önemli bir eğitim yatırımının temellerini de 2021 yılı içerisinde el birliği ile attık. Şile Ayet Azar Aran Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’nin ilk savunma sanayi lisesi olarak ilçemizde yükselecek ve burada eğitim alacak gençlerimiz geleceğin teknolojilerini üretecek. Ne kadar gurur duysak az!

İHTİYAÇ SAHİPLERİMİZİN, YAŞLILARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Şile Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde farklı bir yere konumlandırdığımız sosyal belediyecilik çalışmalarımızı 2021 yılında da geliştirmeye devam ettik. Kurumsal olarak hazırlıklarını tamamladığımız ve yeni yıl itibariyle resmi olarak görev yapmaya başlayacak olan Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz çatısı altında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya, onlara dokunmaya devam edeceğiz. Aşevi, Hoş Geldin Bebek, Evde Bakım ve Temizlik Hizmetlerimizin yanı sıra talep eden hemşerilerimize psikolojik danışmanlık hizmetini de sağlamaya başladık. Müdürlüğümüzün kurulmasıyla beraber buradaki hizmet kalitemizi arttırmaya devam edeceğiz.

ATIK GETİRME MERKEZİMİZ İLE İLÇEMİZİN DOĞASINA SAHİP ÇIKIYORUZ.

Doğası ve güzelliği ile anılan ilçemizin çevre kirliliğinden korunmasına ve farkındalık çalışmalarına çok önem veriyoruz. İstanbul’un parlayan Yıldızı diyoruz Şile’mize haliyle yıldızımızı da korumamız gerekiyor. Bu kültürü ilçemizde oluşturabilmek adına göreve geldiğimiz günden bugüne kadar pek çok farkındalık çalışmasına imza attık. Şimdilerde ise başlattığımız geri dönüşüm hareketimizin komuta merkezi olacak I. Sınıf Atık Getirme Merkezimizin inşa çalışmalarına yavaş yavaş başladık.

Ahmetli Mahallesi, Üsküdar Caddesi, Reform Sokak üzerinde çalışmalarına başladığımız projemiz 2635 m² alan üzerine inşa edilecek. Barındırdığı özelliklerle ve çocuklarımız için kurguladığımız eğitim alanıyla diğer atık getirme merkezlerinden farklılaşacak olan tesis ilçemiz adına büyük bir kazanım. Mimarisiyle de estetik bir görünüme sahip olan I. Sınıf Atık Getirme Merkezimizin sürdürülebilirliğini hedefliyoruz. Bu proje ile vatandaşlarımız geri dönüştürülebilir atıklarını belli noktalara getirip bırakabilecekler. Bizler de merkezimizde atıkları ayrıştırarak geri gönüşüm ya da bertaraf için ilgili merkezlere göndereceğiz.

Alan hazırlıklarının tamamlanmasının ardından bu özel çalışmanın da temelini hep birlikte atacağız. Şimdiden hayırlı olsun.

KÜLTÜR VE SANAT ŞİLE’YE ÇOK YAKIŞIYOR.

Küresel salgının hafiflemesiyle birlikte ilçemizde kültür-sanat etkinliklerine büyük bir yer ayırdık. Yaz ayları boyunca gerçekleştirdiğimiz konserler ile değerli sanatçıları Şile ile buluşturduk. Şile ve Ağva Mahallemizde Nostaljik Sinema Gecelerimizi düzenleyerek açık havada birbirinden güzel Türk filmlerini izleme imkânı bulduk.

Bir süredir ayrı kaldığımız Şile Er Meydanımız bu sene nefes kesen güreşlere sahne oldu. Gelenekselleşmiş Şile Yağlı Güreşlerimizi yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Kış mevsiminde de hemşerilerimizi sanat aktivitelerinden mahrum bırakmayacağız. Düzenlemiş olduğumuz 10 Kasım Özel Programı-Tuluyhan Uğurlu Piyano Resitali, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu Süt Kardeşler oyunu ve Şeb-i Arus Özel Programımıza vatandaşlarımız büyük bir teveccüh gösterdi, etkinliklerimize katılan tüm hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlerleyen dönemde Kültür ve sanat etkinliklerimiz de artarak devam edecek.

ŞİLE’NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.

Tarihi değerleri ile de farklı bir ayrıcalığı olan Şile’mizin değerlerine koruyup gelecek nesillere aktarmak adına bu yıl bir dizi çalışmaya imza attık. Rekreasyonunu hızla tamamladığımız Atatürk Yolu’nun da açılışını gerçekleştirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tahlisiye İstasyonu’nu ziyareti esnasında Kiremitli Sokak’tan Tahlisiye İstasyonu’na inerken istasyona yakışır yeni bir yol yapılmasını emretmesi ile bu tarihi yol yapılmış ve hizmete girmiştir. Yıllar içerisinde kullanıma kapanan yolu yeniden ilçemize kazandırmak adına bu alanda rekreasyon çalışmaları gerçekleştirdik ve ilçemizle buluşturduk. 2022 bahar döneminde Tahlisiye Kayıkhanemizde yapacağımız çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla Şile Meydanı ile marina bölgemiz Atatürk Yolu aracılığıyla entegre olacak.

ŞİLE’NİN DOĞASI GENÇLERE KUCAK AÇTI.

Birbirimizden ayrı kaldığımız dönemde gençlerimizden de uzak kaldık. Onların enerjileri bizim için her zaman çok büyük öneme sahip. Okulların tekrar eğitime merhaba demesiyle birlikte hem okul ziyaretlerimizi gerçekleştirdik, hem de gençlerimizle doğa yürüyüşü programlarımızda bir araya gelerek ilçemizin doğasını hep birlikte keşfe çıktık. Bahar aylarından itibaren birbirinden güzel doğa yürüyüşü rotalarımızda gençlerimizle buluşmaya devam edeceğiz.

ADIM ADIM YERİNDE HİZMET ÇALIŞMALARIMIZ 2021’e DAMGA VURMUŞTUR!

İstanbul Anadolu yakasının en büyük yüzölçümüne sahip ilçesiyiz. 62 mahallemiz var şükürler olsun. Tabi bu hizmetlerimizin ilçemizin en uç noktasına kadar eşit ulaştırılması sorumluluğu getiriyor bizlere. 2021 yılı içerisinde başlattığımız adım adım yerinde hizmet çalışmalarımız ile Şile Belediyesi’ni tabiri caiz ise mahallelimizin ayağına götürüyoruz.

Temmuz ayı itibariyle başladığımız bu önemli çalışma formatı kapsamında Şile Belediyesi’nin tüm yönetim kadrosu ile birlikte bizzat katılım sağlayarak mahallelerimizle buluştuk. Her ziyaret sırasında hemşerilerimizin talep ve şikâyetlerini yerinde dinledik, hatta teknik açıdan o gün içerisinde çözülebilecek bir talep ya da şikâyet ise anında gerekli müdahaleleri tamamladık. Aynı gün içerisinde bizlerle birlikte mahalleye gelen belediye ekiplerimiz koordineli çalışmalarla mahallelerin tüm ihtiyaçlarını giderdi. Çevre temizlikten, yol bakım ve onarımına, ULV ilaçlamasından, dezenfeksiyonuna, sağlık taramasından çocuklarımız için mobil spor hizmeti ve boyama etkinliğine kadar birçok kalemde hizmeti aynı gün içerisinde mahallelerimizle buluşturduk. Belediyecilik açısından oldukça önemli bulduğum bu çalışma formatımıza 2022 yılında da devam edeceğiz.

ÇIKRIK SESLERİ MAHALLELERİMİZDE YANKILANIYOR.

İSTKA Koordinasyonunda hayata geçirdiğimiz Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Atölyelerimizi tamamladık ve 4 farklı mahallemizde kadınlarımız dokumacılık eğitimlerine devam ediyor. Dokunan ham bezler Fırat Neziroğlu hocamızın ellerinde çok farklı bir koleksiyona dönüşüyor. Kadınlarımıza ekonomik katkı sağlayacak bu projeyi oldukça önemsediğimizi ayrıca ifade etmek istiyorum. Bu çalışma ile genişlettiğimiz Şile Bezi yatırımlarımıza yine İSTKA tarafından desteklenecek olan Şile Bezi Kollektif Tasarım Merkezi ve yine kısa bir süre sonra temelini atacağımız TOKİ tarafından inşa edilecek Şile Bezi Üretim Tesisi ile farklı bir boyut kazandıracağız.

TARIMSAL ÜRETİMİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ.

Biliyorsunuz Şile olarak uluslararası marka değere sahip bir pazarımız var. Şile Yeryüzü Pazarı özelinde mütevazı bir şekilde sürdürdüğümüz geleneksel tarım çalışmalarımızı 2022 yılı itibariyle geliştirmeyi planlıyoruz. İlçe genelimizde tarımla ve hayvancılıkla uğraşan ailelerimizin üretimlerini destekleyecek bir dizi eylemlerde bulunacağız. Aşı ve yem desteklerinin yanı sıra sağlayacağımız tohum destekleriyle üreticilerimizin yanında olmayı hedefliyoruz.

ŞİLE BİZİM YAŞAM TARZIMIZ.

Geride bıraktığımız çalışma dönemimiz içerisinde Şile Belediyesi artık kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kurum haline gelmiştir. Kendi projelerini çizen, kendi kent mobilyalarını üreten, kendi asfaltını seren, kendi yatırımlarını yapan bir kurumun başkanı olarak bu güzel ilçeye hizmet etmekten her zaman mutluluk duyuyorum.

2022 ve 2023 yıllarında da Şile ve Ağva için önemli projelere ve yatırımlara imza atacağız. Ağva Tabiat Parkımızın alan hazırlıklarına başladık. Söz verdiğimiz gibi bu özel arkeolojik sit alanını korumaya devam edeceğiz. Burada yapacağımız tabiat parkı ilçemiz içinde bir ilk olacak.

İhalesini tamamladığımız Şile Gençlik Merkezi’nin temelini yeni yılda atacağız. Gençlerimiz için çok özel bir mekân olacağına inandığımız bu proje aynı zamanda geçmişle geleceği birbirine bağladığımız bir çalışma olacak.

Ağva Yakuplu Caddesi ve Şile Kumbaba Caddesi üzerinde uygulayacağımız prestij cadde projelerimize yine kısa bir süre sonra bismillah diyeceğiz. Her iki caddemiz içinde şimdiden hayırlı olsun.

Belediye Hizmet Binası, Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası projelerimizde son düzlükteyiz. İhale süreçleri neticelendikten sonra bu üç önemli projenin temelini sizlerle beraber atacağız.

Tahlisiye Kayıkhanemizi özel bir kültür & sanat mekânına dönüştürecek ve sanatseverlerle burada da buluşmaya başlayacağız.

Sosyal destek çalışmalarımız aralıksız devam edecek, üreticilerimize destek olmaya, ilçemizdeki tarımsal üretimi geliştirmeye özen göstereceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim hayatlarında elimizden geldiğince destek olmayı sürdüreceğiz.

Şile’yi Şile yapan siz değerli hemşerilerimizle birlikte bu güzel ilçe için güzel işlere birlikte imza atacağız. Bu vesileyle yeni yılında bizlere, Şilemize sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum."

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık