sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

ORTA DOĞU PLANINA ORTAK KINAMA

ABD Başkanı Trump’ın sözde Orta Doğu barış planı ve AP’de Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Lagos, Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde ortak bildiri ile kınandı.

ORTA DOĞU PLANINA ORTAK KINAMA
  • 03 Şubat 2020, Pazartesi 20:11

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu, mecliste grubu bulunan AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP ile Bağımsız Meclis üyesinin ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planı ve Avrupa Parlemantosu’nda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili loannis Lagos ile ilgili hazırladığı ortak bildiriyi okudu.

Planın da Türk bayrağının yırtılmasının da kabul edilemez olduğunun belirtildiği ortak bildiride özetle şunlar kaydedildi:
“Bizler Bayrampaşa Belediye Meclisi çatısı altındaki AK Parti, CHP, İYİ Parti Grupları ve MHP ile Bağımsız Meclis Üyesi olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın adeta Filistin’in ölüm fermanı niteliğindeki sözde Orta Doğu barış planını asla kabul etmiyor ve böyle bir planı tanımıyoruz. ABD’nin sözde barış, özünde istikrarsızlık ve çatışma mahiyetindeki planını yok sayıyor ve esefle kınıyoruz.

ABD yönetiminin ihtilafın iki tarafından biri olan Filistin’i bütünüyle dışlayan tek yanlı, hakkaniyetten uzak bir yaklaşımla hazırladığı görülen söz konusu plan Birleşmiş Milletler kararlarına ve iki devletli çözüm perspektifine tamamen aykırıdır.

Bu plan taraflar arasında bir müzakere zemini sağlamaktan ziyade İsrail’in insanlığın kalbi olan Mescid-i Aksa dâhil Filistin topraklarında on yıllardır derinleştirerek sürdürdüğü işgale uluslararası meşruiyet kazandırmayı ve bunu Filistin tarafına dayatmayı amaçlamaktadır. Yapılmak istenen işgal sürecini ilhaka çevirmektir. Tüm Orta Doğu’nun barış, güvenlik ve istikrarını doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir konunun iç politika malzemesi yapılarak Filistin halkının kendi geleceğini tayin hakkı başta olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerinin hiçe sayılması ve uluslararası hukukun ve adaletin yok sayılması üzüntü ve ibret vericidir.”

“KÜSTAHÇA BİR EYLEM”
“Kahraman ecdadımızın işgalci Yunan ordusunu denize dökmesini henüz hazmedememiş ve bu hazımsızlık içinde ağır buhranlar ve bunalımlar geçiren zavallı Yunan milletvekili loannis Lagos’un şanlı bayrağımızı yırtması hazımsızlığını ve seviyesizliğini ortaya koyan küstahça bir eylemdir.

Bu eylemi gerçekleştiren ırkçı vekili tüm Bayrampaşalı’lar adına Bayrampaşa Belediye Meclisi olarak en sert biçimde kınıyoruz. Türkiye’nin varlığından ve gücünden rahatsızlık duyan bu kafaları, ülkemizi işgal etme hayâsızlığı gösteren dedelerinin akıbetini öğrenmeye davet ediyoruz.

Aziz şehitlerimizin asil kanlarıyla ilmek ilmek dokunan şanlı bayrağımız, ırkçı, her türlü illegal işe bulaşmış kişiliksiz bir kişinin yırtması ile değerinden ve şerefinden hiçbir şey kaybetmez. Ancak tarih şahittir ki, ülkemizden ve bayrağımızdan rahatsızlık duyanlar çok şey kaybetmiştir ve kaybetmeye de devam edeceklerdir.”

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık