sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5328
  • Euro 35.003
  • GR ALTIN 2439.8
  • ÇEYREK 4014.9

MUTFAKTAN TOPRAĞA KAZANDIRILIYOR

Yedikule Bahçe’de mutfak atıkları kompost (doğal gübre) yapılıp yeniden toprakla buluşturuluyor.

MUTFAKTAN TOPRAĞA KAZANDIRILIYOR
  • 14 Şubat 2022, Pazartesi 23:36

Yedikule Bahçe’de mutfak atıkları kompost (doğal gübre) yapılıp yeniden toprakla buluşturuluyor.

 

Geri dönüşüm çalışmalarının kapsamını her geçen gün genişleten ve bu yöndeki çalışmalarını titizlikle sürdüren Fatih Belediyesi başlattığı kompost çalışmasıyla Fatihlilerin mutfak atıklarını gübreye çevirerek, organik tarımın merkezi Yedikule Bahçe’de daha kaliteli ürünler yetiştirilmesini hedefliyor. Yenebilir bir takım atıkların, ağaç, dal, yaprak parçalarının geleneksel yöntemlerle çürütülmesi, öğütülmesi sonucu elde edilen kompost ile sebze, meyve ya da çiçek yetiştirirken kullanılan toprak zenginleşiyor, toprağın iyi hava alabilmesi, işlenebilmesi kolaylaşıyor. Geri dönüşüme katkı sunmak isteyen Fatihliler; sebze atıkları (pişmemiş, çiğ atıklar), meyve atıkları (narenciye hariç), yumurta kabukları, çay posası, kahve telvesi ve çekirdekleri, tuzsuz ve kavrulmamış kuruyemiş kabukları (fındık, ceviz, kestane) gibi mutfak atıklarını Yedikule Bahçe’ye getirebilirler.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık