sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5986
  • Euro 34.8049
  • GR ALTIN 2495.7
  • ÇEYREK 4109.1

KAZLIÇEŞME - SİRKECİ RAYLI SİSTEM TAMAMLANIYOR

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yeni Nesil Ulaşım Projesi tamamlanıyor.

KAZLIÇEŞME - SİRKECİ RAYLI SİSTEM TAMAMLANIYOR
  • 20 Haziran 2022, Pazartesi 21:24

Fatih Belediyesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yapımına devam ettiği, İstanbul için son derece önemli olan, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı yeni nesil ulaşım projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

‘Proje 2023’ün İlk Çeyreğinde Tamamlanacak’ İstanbul’a önemli bir eser daha kazandırmanın gurur ve mutluluğunu birlikte yaşadıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, projeyi Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti. ‘Bu Proje ile İstanbul Halkına Hızlı, Rahat, Çevreci Ve Hibrit Bir Ulaşım İmkanı Sağlayacağız’ Bakan Karaismailoğlu ‘Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Marmaray ile entegre bir proje olup 8 durağı vardır. Bu kapsamda, mevcut haliyle Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl şekilde duran 8,3 kilometrelik hat üzerinde iyileştirme ve yeni düzenlemeleri yapmaktayız. Bu yeni konseptte, güzergah hem demir yolu ve hem de yürüyüş kulvarı olacak. Yani çevreci bir demir yolu hattından bahsetmekteyiz.

Proje kapsamında, 7,3 kilometrelik yaya yolu, 6,3 kilometrelik bisiklet yolu, 10 bin 120 metrekarelik meydan ve rekreasyon alanı, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, 6 bin metrekare kapalı sosyal ve kültürel mekan, 9 yaya alt geçidi, 3 yaya üst geçidi, 1 kara yolu üst geçidi, 12 kara yolu alt geçidi ve 2 de taşınacak yaya üst geçidi yer alıyor. Bu proje ile İstanbul halkına hızlı, rahat, çevreci ve hibrit bir ulaşım imkanının yanında bisiklet ve scooter kullanım alanları ile birlikte spor ve gezinti alanları da sunacağız.’ dedi.

‘Turizm İçin Önemli Bir Destinasyon Olacak’ Fatih Belediye Başkanı M . Ergün Turan ise ‘Bu proje, İstanbul ve Fatih için çok önemli bir rekreasyon alanı, bir sosyalleşme alanı, turizm için önemli bir destinasyon olacak.’ diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Fatih Belediye Başkanı Turan ve beraberindeki heyet, Yedikule’den Sirkeci’ye kadar yürüyerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık