sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3923
  • Euro 35.1017
  • GR ALTIN 2326.6
  • ÇEYREK 3828.4

KAĞITHANE'DE YIKILAN CAMİİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Kağıthane Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların desteğiyle 1,5 yıl gibi kısa bir sürede inşası tamamlanan Nurtepe Mahallesi'ndeki Nişantaşlar Ahmeddin Camii ibadete açıldı.

KAĞITHANE'DE YIKILAN CAMİİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ
  • 29 Ocak 2022, Cumartesi 23:20

Depreme dayanıksız ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılıp yerine Kağıthane Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yenisi yaptırılan Nişantaşlar Ahmeddin Camii törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç, Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, hayırsever iş insanı Ahmet Karakılınç, Cami Derneği Başkanı Abdullah Sürücü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ev sahipliğini Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yaptı.

Nurtepe Nişantaşlar Ahmeddin Camii, 750 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte inşa edildi. Camii 2 bodrum kat, zemin ve asma kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Camii'de Kuran kursu, otopark, çay ocağı, cami derneği, lojman ve ortak kullanım alanları yer alıyor. Ayrıca 235 metrekarelik geniş de bir avlusu olan Cami, Osmanlı hat sanatının inceliklerini yansıtan bir iç mimariye de sahip. Geniş pencereleri, iç açıcı renkleri, yerdeki halısından tavandaki ışığına manevi iklime uygun eşya ve objeleriyle mahallenin müstesna bir eseri oldu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin törende yaptığı konuşmada; '' Bir önceki camimiz; depreme dayanıksız, ruhsatsız ve küçüktü. Ekiplerimiz geldi, gerekli kontrollerini yaptılar ve yapının riskli olduğunu tespit ettiler. Olası bir afet anında eski camii büyük risk oluşturuyordu. Tedbir bizden, takdir Allah’tan dedik ve eski camimizin yıkımını kontrollü şekilde gerçekleştirdik. Hemen ardından yeni proje çizip ruhsat çıkartarak hayırseverlerimizin de desteğiyle 2020 yılında yenisini yapmak üzere inşaatına başladık. Burada her yaştan vatandaşımızla aynı duaya âmin diyeceğiz. Çocuk ve gençlerimiz buradaki Kuran Kursu’nda ilimle hemhal olacaklar. Otoparkı trafik akışını rahatlattığı gibi çevre düzenlemesi de etrafına ayrı bir renk ve hava katacak.'' dedi.

Törenin ardından vatandaşlar cuma namazını ibadete açılan camide kıldı.

BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK! BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK!

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık