sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5569
  • Euro 34.7721
  • GR ALTIN 2490.0
  • ÇEYREK 4097.1

KAĞITHANE'DE SANAT SERGİSİ AÇILDI

Kağıthane Belediyesi Sadabad Toplantı ve Sergi Salonu'nda sanatseverlerin ilgisine sunulan 41 eserlik serginin açılışı, Emine Erdoğan, Barutçugil ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

KAĞITHANE'DE SANAT SERGİSİ AÇILDI
  • 19 Ocak 2022, Çarşamba 22:35

UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanına sahip sanatçı Hikmet Barutçugil, Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi'nde atık pamuk, bitki, yaprak, kenevir çuvalı, soğan kabuğu ve bambu liflerinin geri dönüştürülmesiyle üretilen el yapımı kağıtları, ebru sanatıyla süsleyerek bir sergi hazırladı.

Kağıthane Belediyesi Sadabad Toplantı ve Sergi Salonu'nda sanatseverlerin ilgisine sunulan 41 eserlik serginin açılışı, Emine Erdoğan, Barutçugil ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ebru sanatçısı Barutçugil, kurdele kesiminde yaptığı konuşmada, atölyede üretilen kağıtların atıklardan oluşturulduğunu vurgulayarak, "Çöp olabilecek malzemelerden kağıt üretiliyor. 'Biz onları bir şekilde kendi sanatımızla birleştirip bir koleksiyon oluşturabilir miyiz?' diye yola çıktık. Kağıt çok önemli. Eğer kağıt olmasaydı biz ne yapardık?" dedi.

Serginin açılış kurdelesi, Emine Erdoğan'ın "hayırlı olsun" temennisiyle kesildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin sergiyle ilgili olarak; '' Sanatseverler burada birbirinden eşsiz eserleri gözlemlerken; atık malzemelerin nasıl birer sanat eserine dönüştüğüne de şahitlik edecekler. Sergi ziyaretçilerine görsel zenginliğin yanında, mana aleminde derin anlamlar sunuyor. İşin kültürel boyutuyla birlikte çevresel boyutu da bizim için oldukça önemli. Atölyemizde geri dönüştürülebilir atıklardan ürettiğimiz el yapımı kağıtların ebru sanatıyla sergilenmesi; sanatta 'Sıfır Atık' farkındalığı oluşturdu. Katılımlarıyla sergimizi destekleyen Emine Erdoğan Hanımefendiye çok teşekkür ederiz.'' diye konuştu.

Emine Erdoğan'a özel el yapımı kağıt

Kurdele kesiminin ardından Emine Erdoğan'a, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından el yapımı kağıt üzerine basılmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğrafı ve sedef sandık hediye edildi.

Erdoğan, sergideki eserleri inceledikten sonra belediyenin El Yapımı Kağıt Atölyesi'ne geçerek; atık malzemelerin kağıda dönüştürülme sürecini yerinde inceledi. Emine Erdoğan burada atık kağıt, pamuklu ürün ve bitkilerin önce suda kaynatılması, ardından dibeklerde dövülmesi, özel süzgeçlerden geçirilerek keçe üzerinde kurutulması ve ütülenmesi gibi tüm safhaları deneyimleyerek kağıt üretimi gerçekleştirdi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık