sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5608
  • Euro 35.0303
  • GR ALTIN 2428.7
  • ÇEYREK 3995.9

İSBIKE ile Gaziosmanpaşa’da Bisikletler Trafiğe İniyor

İSBIKE “Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi”yle Gaziosmanpaşa’da ulaşım artık daha kolay hale geliyor. İBB ve Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğiyle, hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’yle Gaziosmanpaşa’da bisikletler trafiğe iniyor.

İSBIKE ile Gaziosmanpaşa’da Bisikletler Trafiğe İniyor
  • 04 Nisan 2019, Perşembe 0:17

Trafik yoğunluğunu en aza indirmek ve bisikletin spor amaçlı kullanılmasını teşvik etmek amacıyla faaliyete geçirilen İSBIKE (Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi) Gaziosmanpaşa’da hizmete başladı. İlk etapta Gaziosmanpaşa Meydanı, Küçükköy Meydanı ve Bereç Salihpaşa Caddesi’nde İSBIKE istasyonları kuruldu. Çevreci bir hizmet olan Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’yle Gaziosmanpaşa’da bisiklet kullanımının artması ve “Bisiklet Şehri” oluşturulması amaçlanıyor. Özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde artan trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi amaçlayan İSBIKE, abonelerine ilk yarım saatlik kullanımı da ücretsiz sunuyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden “Bisiklet kirala” butonunu tıklayarak, kaç adet bisiklet kiralayacaklarını seçmeleri gerekiyor. Terminal üzerindeki adımlar tamamlandıktan sonra sistemin cep telefonuna gönderdiği şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor.

Daha hızlı ve daha kolay bir şekilde bisiklet kiralamak isteyenlere ise abonelik imkanı sunuluyor. Bunun için yapılması gereken tek şey www.isbike.istanbul internet adresinden veya mobil uygulama üzerinden sisteme abone olmak. Abone ücreti ödenip hesabınıza bakiye yükledikten sonra mobil uygulama veya web sitesinden tek kullanımlık şifre ile hemen bisiklet kiralanabiliyor. İSBIKE abone kartları, abone noktasından veya internet üzerinden yapılan kayıt işleminden sonra posta yoluyla temin ediliyor.

MOBİL UYGULAMA İLE KOLAY KİRALAMA

İSBIKE mobil uygulamasını akıllı cep telefonunuza yükleyip kiralama işlemlerini daha kolay hale getirmek mümkün. Uygulamayı indirip sisteme üyelik için bilgilerinizi kaydettikten sonra üyeliğiniz aktif hale geliyor. Uygulama üzerinden talep edilen tek kullanımlık şifreyle herhangi bir park ünitesine girip kiralama işlemini tamamlayabiliyorsunuz. Ayrıca sistem, alınan bisikletin herhangi bir “ Akıllı Bisiklet İstasyonuna“ teslim edebilme imkânı sunuyor.

ABONELERE İLK YARIM SAAT ÜCRETSİZ

İSBİKE’ta, avantajlı veya standart yıllık üyeliğiniz varsa yani İSBİKE abone kartı sahibiyseniz 60 dk’ya kadar 2,5 TL, 60-120 dk. arası 4 TL, 120-180 dk. arası 6 TL, 3 saat ve üzeri kullanımda ise saati 4 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca avantajlı yıllık abonelikte ilk yarım saat ücretsiz sunuluyor. Kredi kartlı üyelikte ise 60 dk’ya kadar 3 TL, 60-120 dk. arası 5 TL, 120-180 dk. arası 7 TL, 3 saat ve üzeri kullanımda saati 4 TL olarak ücretlendirilecek.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık