sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

HAYATA HAYAT VEREN KADINLAR

Hayata hayat veren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

HAYATA HAYAT VEREN KADINLAR
  • 08 Mart 2021, Pazartesi 14:39

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hazırladığı "Ahsen-Hayata Hayat Verenler" adlı resim sergisi, esenlersergi.com üzerinden ziyarete açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan “Ahsen-Hayata Hayat Verenler” sergisi sanatseverlerle buluştu. 19-61 yaş aralığındaki 26 öğrencinin farklı tekniklerle hazırladığı 31 eserin yer aldığı sergi, online olarak ziyaret edilebiliyor.

KADIN HAYATTIR

Serginin küratörü ve ESEV resim eğitmeni Kader Peker, serginin adını “Ahsen-i Takvim” ifadesinden aldığını belirterek “İnsan, bazılarına göre hem ruh hem beden, bazılarına göre ise sadece ruh yönünden yaratılmışların en güzelidir. Kadın da yaratılanların en güzel hallerindendir. Kadın hayattır, merhametin, tüm iyiliklerin, güzelliklerin kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Sergide özgün çalışmaların yer aldığını sözlerine ekleyen Peker, “Sergimizde yer alan eserler hem yöresel hem de modern kadınlarımızı kapsamaktadır. Serginin içeriğinde günlük hayatta kadının yeri, sıcak bir yuva, anne-çocuk ilişkisi, geleneksel ve modern kadın temalı, kadınlarımıza gündelik hayatlarını ve güzel anlarını hatırlatmak ve her birinin hayatını harmanlayıp sunmak istedik. Özgün çalışmaların çoğunlukta olduğu sergimizde röprodüksiyon çalışmalarımızda yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık