sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3887
  • Euro 35.09
  • GR ALTIN 2326.7
  • ÇEYREK 3827.9

Genç Yetenekler Deprem Müdahalesine Hazır

Esenler Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği “Genç Yetenek” projesi kapsamındaki gönüllü gençlere 17 Ağustos’un yıl dönümünde "Afet Bilinci, Acil Müdahale ve İlk Yardım" eğitimleri verildi.

Genç Yetenekler Deprem Müdahalesine Hazır
  • 24 Ağustos 2020, Pazartesi 19:33

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin, 21. yılı nedeniyle Esenler Genç Yetenek Projesi kapsamındaki öğrencilere Esenler Genç Yetenek Merkezi olan İstanbul Ticaret Odası 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Afet Bilinci, Acil Müdahale ve İlk Yardım”  eğitimleri verildi.

 

112 ARANIRKEN SAKİN OLUNMALI

Deprem sonrasında yaralananlara doğru müdahalenin yapılması amacıyla İlk Yardım Uzmanı Sercan Bağış, “İlk Yardım ve Acil Sağlık” eğitimi verdi. Bağış, gerçekleştirdiği eğitimde 112’yi aramanın önceliklerini anlatırken; kurtarma, kanamalar, yaralanmalar ve kırıklarla ilgili ilk yardım müdahalelerini uygulamalı olarak gösterdi.

 

Bağış, ambulans aramalarıyla ilgili, “Ülkemizde olayların vermiş olduğu telaşla 112 aranmıyor ve trafik problemin dolayı da ambulanslar geç gelebiliyor. Yanlış müdahale ve ambulansın geç gelmesiyle birlikte müdahalede geç kalınıyor. Doğru bilgileri sakin kalarak vermek çok önemli. Trafikteki şoförlerimizin de ambulanslara hemen yol vererek yardımcı olmaları gerekiyor” uyarılarında bulundu.

 

AFET BİLİNCİ VE ACİL MÜDAHALEYİ ÖĞRENDİLER

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) Eğitmeni Nihat Duman, ilk yardım eğitiminden sonra “Afet Bilinci ve Acil Müdahale” eğitimi verdi. 17 Ağustos’u yaşayan biri olarak bu eğitimi verdiğini aktaran Duman; depreme karşı kapalı alanlarda yapılması gerekenler, deprem sonrası toplanma alanları, afet çantası hazırlama, deprem sırasında yapılması gerekenler ve deprem sırasındaki müdahalelerle ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı.

 

ESKAT Eğitmeni Nihat Duman eğitim sonrasında Esenler Belediyesi Afet ve Acil Durum aracını da tanıttı. Eğitimler sonunda Genç Yetenek projesindeki gençlere katılım belgesi takdim edildi.

BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK! BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK!

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık