sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.6016
  • Euro 34.8209
  • GR ALTIN 2495.5
  • ÇEYREK 4105.5

GENÇ KÂŞİFLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Her yıl bilime meraklı binlerce öğrenciye kapılarını açan Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ortaokul ve liseler arası Bilim ve Teknoloji Yarışmaları’nda dereceye giren ‘genç kâşifler’, ödüllerini Başkan Atila Aydıner’in elinden aldı.

GENÇ KÂŞİFLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
  • 28 Haziran 2019, Cuma 15:36

Her yıl bilime meraklı binlerce öğrenciye kapılarını açan Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ortaokul ve liseler arası Bilim ve Teknoloji Yarışmaları’nda dereceye giren ‘genç kâşifler’, ödüllerini Başkan Atila Aydıner’in elinden aldı.

Kurulduğu günden bu yana, yenilikçi bir yaklaşımla sürdürdüğü eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, çok sayıda bilimsel yarışma, şenlik, fuar ve uluslararası bilimsel organizasyonda yer alan ve her yıl binlerce öğrenciye kapılarını açan Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi, Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde bilim ve teknolojiye yeteneği olan gençleri ortaya çıkarmak için bu yıl da onlara yönelik Bilim ve Teknoloji Yarışmaları düzenledi.

Bilimsel ilgiyi arttırmak, yetenekli öğrencileri ön plana çıkarmak ve bilime gönül vermiş bireyler arasında etkileşim sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin her yerinden başvurusu yapılan 400’e yakın proje arasından ön elemeyi geçen 61 proje final programına davet edildi. Bu projeler içerisinde 15 Fen Bilimleri, 13 Bilgisayar Teknolojileri alanında olmak üzere 28 ortaokul projesi, 9 Bilgisayar Teknolojileri, 8 Biyoloji, 8 Fizik ve 8 Kimya alanında olmak üzere toplam 33 lise projesi sergiye katılmaya hak kazandı. Öğrencilerin geliştirdiği başarılı projeler Mehmet Akif Kültür Merkezi’nin girişinde kurulan stantlarda gün boyunca sergilendi.

Serginin ardından gerçekleştirilen ödül törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasip Turan, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Yarışmada dereceye giren ‘genç kâşifler’ ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve  Başkan Atila Aydıner’in elinden aldı.

“GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM”

Türkiye’de gençlerin bilim ve teknolojiye oldukça meraklı olduğunu vurgulayan Başkan Atila Aydıner, “Gençlerimize imkân sağlandığında onların teknoloji alanında oldukça başarılı projeler geliştirdiğini görüyoruz. Bu ülkemiz için oldukça önemli ve umut verici. Bugüne kadar geliştirdiği özgün ve yenilikçi projelerle ulusal ve uluslararası birçok yarışmadan ödül almayı başaran Bilim Merkezimizin koordinatörlüğü ile bilim ve teknoloji konularında yetenekli öğrencileri ön plana çıkarmak ve bilime olan ilginin artmasını sağlamak için bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamıza gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Bu yarışmalar ile projesi olan fakat kendini ifade etme alanı bulamayan gençlerimize imkân sağlıyoruz. Görüldüğü üzere, kendilerine fırsat verilen genç kardeşlerimiz bugün burada ürettikleri projeler ile kendilerini ortaya koydular. Hepsi birbirinden başarılı projeler ile Bayrampaşa’ya gelen bu kardeşlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Böyle bir gençlik ile gurur duymamak elde değil” şeklinde konuştu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık