sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

FATİH'TE DRONE YARIŞLARI

Fatih Belediyesi ve Tech Drone League bir ilke imza atarak dünyada ilk defa tarihi bir yapıda drone yarışı düzenledi.

FATİH'TE DRONE YARIŞLARI
  • 30 Ağustos 2022, Salı 23:05

Fatih Belediyesi tarafından Tech Drone League ortaklığıyla düzenlenen Drone Yarışları Zafer Kupası organizasyonunun final yarışmaları tamamlandı. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini, Belediye Başkanımız Mehmet Ergün Turan'ın elinden aldı.

Fatih Belediyesi, Tech Drone League ile birlikte düzenlediği Drone Yarışları Zafer Kupası organizasyonu, final yarışlarının ardından sona erdi. Fatih Belediyesi ev sahipliğinde Yedikule Hisarı'nda gerçekleşen organizasyon ilk kez tarihi bir mekanda düzenlendi. Birinci gün antrenman, sıralama turlarında yarışan drone pilotları, ikinci gün ise eleme yarışlarıyla şampiyonluğa ulaştı. Final yarışları, akşam saatlerinde LED'lerle özel olarak ışıklandırılmış, bin metrekarelik güvenlik fileleriyle çevirili, 12 engel ve 11 dönüşten oluşan toplamda 3 bin metrekare üzerine kurulu pistte yapıldı. Pilotların gözlüğündeki görüntü, sahnedeki LED ekranlarda canlı verildi ve seyirciler de pilotların heyecanına ortak oldu. Yarışmada takım yarışı kategorisinde, Mavi takımdan Eren Çolak ile Batuhan Koç birinci olarak 6 bin TL, Yeşil takımdan Hüseyin Yılmaz Çimen ile Özgür Can Özçelik ikinci olarak 3 bin TL ve Sarı takımdan Hüseyin Ablak ile Deniz Sarel üçüncü olarak 2 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Bireysel kategoride ise Hüseyin Ablak birinci olarak 3 bin 500 TL, Hüseyin Yılmaz ikinci olarak 2 bin TL ve Eren Çolak üçüncü olarak bin 500 TL ödülün sahibi oldu. Final yarışlarının ardından düzenlenen ödül törenine Fatih Belediye Başkanımız Mehmet Ergün Turan da katılarak yarışmacılara ödüllerini verdi.

Fatih Belediye Başkanımız Ergün Turan "Fatih'imizin önemli bir bölgesinde Yedikule Hisarı bölgesinde, teknolojinin belki de en son aşaması olan drone yarışları yapıldı. Güzel bir organizasyon oldu, bu organizasyona 48 takım katıldı. Türkiye'nin her yerinden her yaş grubundan her meslekten drone ile ilgili beş ayrı ligden gençler katıldılar. Burada çok keyifli yarışmalar oldu. Bu tarihi mekan içerisinde onlar için de farklı bir deneyim oldu. Ben de hem ilk gün katıldım hem de bugün final yarışmasını izledim. Bu yarışmaların amacı gençlerin teknolojiye olan ilgisini arttırmak. Gerçekten çok yetenekli gençlerimiz var. İnşallah seneye de bu yarışmayı burada yapmış oluruz. Türkiye'de gençlerin teknolojiye ilgileri yoğun ama yarışmalar vesilesi ile de gençlerin teknolojiye olan ilgilerinin daha da artacağı kanaatindeyim" dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık