sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4573
  • Euro 34.792
  • GR ALTIN 2439.5
  • ÇEYREK 4013.9

Eyüpsultan’a bağımlılıkla mücadele merkezi kuruluyor

Eyüpsultan Belediyesi, Adalet Bakanlığı ve Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, çok önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor.

Eyüpsultan’a bağımlılıkla mücadele merkezi kuruluyor
  • 26 Ekim 2019, Cumartesi 21:28

Toplumda kanayan yara haline gelen bağımlıkla mücadele amacıyla hazırlanan projenin protokolü Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Doğan ve Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Akkaya tarafından imzalandı.

14 BİN 970 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

İmzalanan proje kapsamında; Kemerburgaz’da 14 bin 970 metrekare alan üzerine “Bağımsızlık Köyü” isimli “Bağımlılıkla Mücadele Takip Merkezi” inşa edilecek.

BAĞIMLILIK ASRIN SORUNLARINDAN”

Başkan Deniz Köken, “Bağımsızlık Köyünde Değişim Seninle Mümkün” sloganıyla hayata geçirilecek olan proje hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bağımlılık asrın sorunlarından biri. Biz de, Bağımlılıkla Mücadele Takip Merkezi’ni, Adalet Bakanlığımızla beraber hazırlanan güzel bir projeyle hayata geçireceğiz inşallah. Örnek bir mimariye sahip olacak. Bugün protokolünü imzaladık. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Toplumun çok önemli bir yarasına parmak basmış olacağız.”

YATIRIMLARIMIZI VATANDAŞIN İSTEĞİNE GÖRE DİZAYN ETTİK”

“Seçim vaadlerim arasında en önemli proje buydu. Ailelerimiz açıktan söyleyemese de yapılan anketlerde çıkıyordu bu sorun. Vatandaşın isteğine göre yatırımlarımızı dizayn etmiştik. Bu da onlardan biri. Yatırımlarımız devam edecek.”

YARATICI DRAMA VE MÜZİK ATÖLYELERİ BULUNACAK

500 kişilik kapasiteye sahip olacak merkezde; drama ile etkin eğitim, beden dili, çiçek aranjmanı, yemek yapımı, yaratıcı drama ve müzik atölyeleri eğitimleri verilecek. Ayrıca Terapi Bahçesi ve yürüyüş yolu da yapılacak.

TÜRKİYE’DE TARIMLA TERAPİ YÖNTEMİNİN RESMİ KURUMLARDA KULLANILACAĞI İLK PROJE

Bağımsızlık Köyünde madde bağımlılarının, Park, Bahçe ve Koruların Bakımı, Organik Tarım ve Sebze Fidesi Üretimi alanlarında eğitimler almaları sağlanacak. Bağımlılıkla mücadele eden kişiler oluşturulacak terapi bahçesinde rehabilite edilecekler.

Projeyle kişilerin eğitim aldıkları alan ile ilgili girişimcilikleri desteklenerek topluma yeniden katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.

Tarımla terapi yöntemi yurtdışında madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir model. Bağımsızlık Köyü projesi bu anlamda Türkiye’de tarımla terapi yönteminin resmi kurumlarda kullanılacağı ilk proje olacak.

Projeyle, bağımlılık ile mücadelede tüm çocuk ve gençlerin rehabilitasyonunun sağlanması, bu kişiler arasında girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, istihdam edilmeleri yolu ile İstanbul'un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması ve yeniden suç işleme risklerinin azaltılması amaçlanıyor.

PROJE FAALİYETLERİ:

Hedef kitle ile bazı eğitimler, kurulacak atölyeler yoluyla gerçekleştirilecek. Bu atölyelerde yeni beceriler kazanmaları, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve yeni deneyimler kazanmaları desteklenecek. Atölyelerin ilk etapta workshop tarzında tek seferlik uygulamalardan oluşması planlanıyor.

VERİLECEK ATÖLYE EĞİTİMLERİ ŞÖYLE;

Terapi Bahçesi: Alanında uzman peyzaj mimarları ile çok yönlü, ilginç, dikkat çekici ve gerçekçi; ancak çok karmaşık olmayan, huzur vermesi amaçlanan, yürüyüş yollarının ve farklı tarzda oturma alanlarının oluşturulduğu terapi bahçesi ortaya çıkarılacak. Kurulacak bu terapi bahçesinde 5 ay devam edecek sigara, alkol ve madde bağımlılığı müdahale programını alacak hem de doğa ve bitkilerle vakit geçirecek.

Çiçek Aranjmanı Atölyesi: Bu atölyede gençler için, başlangıç seviye bilgiler içeren, fikirler sunan teknik & teorik bilgi ve pratiğin paylaşıldığı, yoğunlaştırılmış bir çalışma yapılacak. Bu eğitim ile katılımcılar, çiçek stüdyosu veya tasarım atölyesinde çalışmak veya kendi işini kurmak için yeterli düzeyde bilgi ve pratiğe sahip olacaklar. Bu atölyenin ayda bir defa iki saatlik oturumlar şeklinde yapılması planlanıyor.

Yemek Yapım Atölyesi: Yemek yapım atölyesinde yemek yapımı hakkında uzmanlar eşliğinde atölye çalışmaları yapılacak. Atölyede gençlerin bağımsızlık köyünde kendi yetiştirdikleri sebzelerle ortaya somut bir ürün çıkarmaları hedefleniyor. Atölyenin haftada bir defa ikişer saatlik çalışmalar şeklinde yapılması planlanıyor.

Yaratıcı Drama Atölyesi: Bu atölye gençlere özgüven aşılamayı, grup bilinci kazanmayı, yaşama farklı bir bakış açısından bakmayı, farklı yaşam biçimleri ve değerlerini güvenli bir ortamda değerlendirebilmeyi, dil ve iletişim becerileri kazandırmayı, farklı kişisel bir deneyim yaşama ve kişisel bir anlam yaratma olanağı sunacak. Haftada bir defa ikişer saatlik oturumlar şeklinde yapılması planlanıyor.

Müzik Atölyesi: Bu atölye, hayatında müzik olmasını isteyen, amatör ya da profesyonel olarak müzikle ilgilenen gençlerin müziğe dair her şeyi eğlenerek öğrendiği bir atölye. Bu atölye, gençlerin sesin müziğe nasıl dönüştüğünü fark etmelerini, ritim ve işitsel algı becerilerinin geliştirilerek müziğe karşı ilgisini artırmayı hedefliyor. Atölye, vurmalı, telli, yaylı müzik aletlerini uzman eğitmenler eşliğinde gençlerle buluşturarak, sosyalleşip, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak. Haftada bir defa ikişer saatlik oturumlar şeklinde yapılması planlanıyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık